Dziś mam dla Was propozycję na pyszne i soczyste mięso z kurczaka, które wcześniej trzymałam 6 godzin w marynacie czosnkowo- ziołowej a pod koniec pieczenia delikatnie przesmarowałam mięso miodem. Do pałek z kurczaka wykorzystałam przyprawę do kurczaka czosnkowo- ziołową od Cykoria . Według przepisu producenta wystarczy dodać do przyprawy olej, wymieszać, nasmarować kurczaka, następnie podsmażyć na oleju, podlać wodą i dusić do miękkości. Ja jednak swoje pałki z kurczaka marynowałam w p... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...