Jeśli szukacie innych pomysłów na świąteczne jaja, zajrzyjcie też do przepisów na klasyczne jaja faszerowane w skorupkach , jaja z suszonymi pomidorami oraz jaja z awokado . Te przepisy mam a blogu już od kilku lat A dziś nieco inne jaja, farbuje się je po ugotowaniu, a efekt na stole jest super. Czas marynowania w zalewie to 12 h, nie zostawiajcie ich na 24 h bo smak octowy będzie zbyt wyczuwalny. Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc: – jaja faszerowane mango i kozim serem – jajka fasze... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...