
Smaczny sposób na szybkie danie Składniki 1 kg białej kiełbasy surowej 4 cebule 500 ml jasnego piwa 2 łyżki musztardy 4 ziarna jałowca Przygotowanie Białą kiełbasę nakłuwamy wykałaczką. Piwo mieszamy z musztardą. Cebule kroimy na większe kawałki. W naczyniu żaroodpornym układamy kiełbasę, dodajemy cebule, jałowiec i zalewamy marynatą. Całość pieczemy 45 min w temperaturze 200°C . czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...