Ceviche z dorsza to kolejne u nas danie z Peru. Równie popularne jest w innych krajach Ameryki Południowej oraz Środkowej. Cały sekret ceviche z dorsza tkwi w świeżej rybie, odpowiednich dodatkach i technice…. „gotowania” na zimno. Ceviche z dorsza (wym. seviche) to po prostu surowa ryba (koniecznie morska, słodkowodne nie nadają się) zamarynowana w soku z limonki lub cytryny (lepiej użyć limonki, a mieszając limonkę z cytryną postawić na większość limonek) – w wersji klasycznej z doda... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...