Karkówka pieczona pod warzywami

Karkówka pieczona pod warzywami

Karkówka pieczona pod warzywami

Składniki: - ok. 600g karkówki wieprzowej - 2 cebule - ok. 10 plastrów boczku wędzonego - 3 duże marchewki - ok. 10 średnich ziemniaków - 3 łyżki oleju - przyprawy: papryka słodka i ostra, sól, oregano, tymianek Sposób przygotowania: 1. Z oleju i przypraw zrobić marynatę i nasmarować nią pokrojoną w plastry karkówkę. 2. Cebulę kroimy w piórka, marchew- w plastry, ziemniaki- w pół plastry. 3. 2 plastry boczku pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na nim cebulę 4. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kolejno: karkówkę, ceb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Od łyżki do widelca

Autor

Justyna11

Właścicielka restauracji, prywatnie żona i matka.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, ziemniaki, karkówka, karkówka w cebuli, marynaty, papryka, marchewka, mięso, pieczony boczek, pieczone ziemniaki, pieczona karkówka, karkówka pieczona, boczek w marynacie, mięsa pieczone

Inne przepisy z Od łyżki do widelca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.