Twaróg śniadaniowy

Twaróg śniadaniowy

Twaróg śniadaniowy

Przepis na : śniadanie

Pierwszy raz sama robiłam biały ser. Chciałabym podzielić się z Wami swoim sposobem. Składniki: - 2 litry krowiego mleka - 2 łyżki śmietany - 2 rzodkiewki - przyprawy: sól Sposób przygotowania: 1. Mleko krowie (najlepiej nie ze sklepu tylko od gospodarza) przelewamy do garnka i zostawiamy dopóki się nie zsiądzie. 2. Następnie zsiadłe mleko podgrzewamy do ok. 60 stopni. NIE WOLNO ZAGOTOWAĆ!!! 3. Czekamy aż podgrzane mleko wystygnie i odcedzamy je na pielusze tetrowej lub gazie. Nie możemy zbyt długo odcedzać, że... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Od łyżki do widelca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję