PORADNIK BOŻEGO NARODZENIA
PORADNIK BOŻEGO NARODZENIA
1. Sekret udanego piernika Piernik bez pęcherzy - aby uniknąć pęcherzy warto po przelaniu ciasta piernikowego do blaszki nakłuć w ten sposób zapobiegniemy powstawaniu pęcherzy Marmolada - aby uniknąć ewentualnej fermentacji marmolady należy ją wcześniej zagotować energicznie mieszając. Ciasto na piernik można przygotować odpowiednio wcześniej. Miód podgrzewamy, następnie schładzamy i dopiero wtedy łączymy z mąką. Po wyrobieniu ciasta owijamy szczelnie w folię spożywczą i odkładamy w chłodne miejsce nawet na 3... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ciastka - domowe słodkości
Autor
IzaT
Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciastka , przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, barszcz, jabłka, piernik, tarta, ryby, mielone, placki, śliwka, mięso, przekąski, buraki, przekąska, barszcz czerwony, ciasteczka, zupa, ryba, sosy, szarlotka, ryż, burak, boże narodzenie, sernik, kapustą, babeczki, lukier
Inne przepisy z Ciastka - domowe słodkości
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję