Składniki: 3 jajka 0,5 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego sok wyciśnięty z połowy cytryny 200 ml mleka 200 g margaryny 50 g batanu marcepanowego w czekoladzie 50 g migdałów w czekoladzie mlecznej z cynamonem (lub 50 g midałów i szczypta cynamonu) 300 g mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia U mnie szklanka ma 200 ml. Dodatkowo: cukier puder do dekoracji Przygotowanie: Margarynę rozpuścić i odstawiać do ostygnięcia. Baton marcepanowy z migdałami w czekoladzie z cynamonem drobno rozdrobnić ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.