Pierś z kurczaka w cieście

Pierś z kurczaka w cieście

Pierś z kurczaka w cieście

Idealna na imprezy, coś w stylu popcorn chicken lub kurczak z KFC, pierś z kurczaka w cieście po chińsku. Pierś jest soczysta, pyszna i niestety szybko znika. U nas w domu pojawia się już od ponad 10 lat, także zdecydowanie jest to jeden z naszych klasycznych przepisów. Jest też łatwa do przygotowania, także każdy jest w stanie spróbować :) Składniki:  * 2 duże piersi z kurczaka * 2 jajka * mąka ziemniaczana * sól, pieprz * przyprawa 5 smaków * olej * olej sezamowy * sos sojowy * czosnek Czas przygotowania:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Klasyka Gotowania

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Klasyka GotowaniaKlasyka Gotowania

Prowadzę bloga o nazwie Klasyka Gotowania, w którym znajdziecie klasyczne przepisy na tradycyjne dania i wypieki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, pierś, piersi, sosy, ciasto, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, chilli, marynaty, impreza, kurczak w marynacie, mięso, kurczak z czosnkiem, kurczak po chińsku, sos do kurczaka, soczysta pierś z kurczaka, szybkie ciasto, pierś w marynacie, łatwe ciasto

Inne przepisy z Klasyka Gotowania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.