Weekend u Mamy: Tatar z łososia
Weekend u Mamy: Tatar z łososia
Kolejna potrawa z cyklu "weekend u Mamy" :)
Składniki (5 porcji):
500 g filetu z łososia, świeży, bez ości
1 cytryna
1 łyżka octu balsamicznego
4 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
Sok z jednej cytryny, ocet, oliwę, sól i pieprz łączymy w misce. Wkładamy łososia i dokładnie pokrywamy go naszą marynatą. Zakrywamy szczelnie folią spożywczą i odkładamy w chłodne miejsce na całą noc. Następnego dnia łososia wyciągamy i drobno siekamy.
Dodatkowo:
1 cebula czerwona
1 łyżka miodu
1/2 słoiczka kaparów
1... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu My Culinary Art
Autor
dagooshya
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
łosoś, cytryna, sok, cebula, miód, majonez, ryby, przystawki, siekane, owoce morza, ryba, przekąski, marynaty, potrawy z ryb, przystawka z łososiem, przystawka z łososia , ryba w occie, przekąski na ciepło
Inne przepisy z My Culinary Art
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję