Kalendarz przetworów

Kalendarz przetworów

Kalendarz przetworów

Za pasem maj, a więc pora rozpocząć sezon słoiczkowy ;) Z poniższego kalendarza można dowiedzieć się, co i kiedy zbieramy i co można z tych rzeczy przyrządzić. Życzę owocnych zbiorów ;) Przetwory w maju  W maju rozpoczyna się sezon robienia przetworów. Jest to najlepszy czas na przygotowanie pasteryzowanego szczawiu. Wówczas jego listki są młode, delikatne i najsmaczniejsze.  Maj to doskonały czas na robienie przetworów z:  rabarbaru;  szczawiu;  szparagów;  młodych pędów sosny;&... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ukojenie Podniebienia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Piorunek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przetwory, buraki, ogórki, jabłka, grzyby, z jagodami, truskawki, truskawka, gruszka, kalafiorem, kapustą, śliwka, kalafior, burak, papryka, mus, buraczki, kurki, czereśnie, cukinia, porzeczki, por , słoik, marchewka, groszek, orzechy, marynaty, kapusta kiszona, żurawina, wiśnia

Inne przepisy z Ukojenie Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.