Przegląd przypraw w polskiej kuchni

Przegląd przypraw w polskiej kuchni

Przegląd przypraw w polskiej kuchni

Pomimo tego, że kuchnia indyjska czy chińska są najbogatsze w wielość różnych ziół i przypraw, to jednak kuchnia polska wcale nie jest tak uboga, jakby się wydawało i również posiada szeroki wybór lokalnych lub wziętych z innych kuchni przypraw. Poniżej krótki przegląd najczęściej stosowanych dodatków do potraw w kuchni polskiej Pieprz – w Polsce najczęściej stosuje się czarny pieprz w ziarnach lub mielony, ale coraz częściej używa się kolorowego pieprzu (który nadaje koloru przyprawom). Rzadko używa si... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu WojnaNaSmaki.pl

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Autor

wojnanasmaki.plwojnanasmaki.pl

Pasjonaci kuchni z całego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, mielone, piernik, bigos, pasztet, sosy, imbir, ogórki, kiełbasa, jabłka, dania mięsne, biała kiełbasa, papryka, napój, bożonarodzeniowe, marynaty, grzyby, mięso, dynia, fasolka, kanapki, deser, ogórki konserwowe, salatka z makaronem, sushi, desery, makarony, pizza , pączki, ciasto na pizze

Inne przepisy z WojnaNaSmaki.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.