Kurczak i sumak w kuchni emigranta
Kurczak i sumak w kuchni emigranta
Miłośnicy kuchni tureckiej i bliskowschodniej nie będą pewnie zaskoczeni tym przepisem, ale naszym pozostałym Czytelnikom należy się kilka słów wyjaśnienia do czego stosować sumak i co to właściwie jest. Sumak jako przyprawa to wysuszone i zmielone na proszek jagody krzewu o tej samej nazwie, w Polsce uprawianego jako .... roślina ozdobna. Odradzam jednak samodzielne zbieranie sumaka, ponieważ niektóre gatunki są trujące. Owoce sumaku mają lekko kwaskowy lub kwaskowo - słonawy smak i ciemnoczerwoną, n... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, mielone, orzechy, mięso, ser, sok, shoarma, zupa, ciasto, z jagodami, ogórki, ryby, chleb, feta, rosół, sałatka, sałatki, ser feta, ser biały, pieczone ziemniaki, orzechy włoskie, pomidor, prosta zupa, warzywa, ziemniak, marynaty, ciekawe przepisy, owoce morza, udka , dipy
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz