Składniki: matiasy 8 sztuk, cebula 1 mała, buraki 1 mały, natka pietruszki 1/2 pęczka, Chrzan śmietankowy Smak 4 łyżki, śmietana gęsta 1 łyżka, cukier 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, sok z cytryny 2 łyżki matiasy pokroić na ok. 2 cm paski i zalać zimną wodą na 30 minut, wodę wylać, wlać nową i moczyć okoły godziny, matiasy wylać na sito aby dobrze odciekły z wody do rozdrabniacza włożyć wszystkie składniki oprócz matiasów, buraczek zostawiłam jeden ugotowany z barszczu, można użyć też ćwikłowy... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...