Wegański boczek z kokosa – posypka
Wegański boczek z kokosa – posypka
Czy to dzieło sztuki abstrakcyjnej? Nie, ale coś równie szalonego! Wegański boczek z kokosa, czyli kokosowy bekon to nietuzinkowy pomysł na posypkę do dań wegeteriańskich i wegańskich. Papryka wędzona zapewnia „mięsny posmak” i konkretność, a chrupkość płatków kokosowych urozmaica dania o jednolitej strukturze np. gęste zupy kremy, curry czy gulasze. Choć nie umywa się do prawdziwego boczusia, to całkiem nieźle spełnia swoją posypkową rolę. Przepis z niezastąpionej Jadłonomii (pokazywany był w programie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Poezja smaku
Autor
PoezjaSmaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kokosowe, papryka, boczek, wegańskie, sosy, syrop, curry, gulasz, zupa krem, marynaty, zupa, krem, przystawki, dania mięsne, pieczony boczek, boczek w marynacie, sos mięsny
Inne przepisy z Poezja smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję