150 g tuńczyka, 1 średnia nektarynka, 3-4 cząstki pomarańczy, 6 jeżyn, kilka listków kolendry, sól marynata: sok z 1/2 cytryny, sok z 1/2 pomarańczy, Wymieszać sok z pomarańczy i cytryny. Tuńczyka pokroić w cienkie plasterki, włożyć do miski, polać sokiem z cytrusów, wymieszać, odstawić. Nektarynkę obrać, pokroić w małą kostkę. Cząstki pomarańczy, obrać z błonki, pokroić w poprzek w plasterki. Jeżyny przekroić na pół. Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, oprószyć solą. zastawa z ... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...