Bulion na pieczonych wołowych kościach
Bulion na pieczonych wołowych kościach
Przepis na bulion z książki "Mięsa, najlepsze potrawy i marynaty" , autor Anneka Manning. Może wymaga trochę czasu, ale otrzymujemy bardzo esencjonalny wywar, świetną bazę do zup. Bardzo wygodnie mieć taki bulion w zamrażarce!składniki ( Na ok 2-5 - 3 l gotowego wywaru)2 kg kości wołowych, podzielonych na mniejsze kawałki2 łyżki oliwy1 marchew grubo pokrojona1 cebula grubo posiekanaprzycięty, umyty i posiekany por2 posiekane łodygi selera naciowego3 posiekane pomidoryliść laurowy2 gałązki tymiankuok 4,5 l wody... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Stare Gary
Autor
Stare Gary
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
warzywa, mięso, zupa, marynaty, por , seler, pomidor, seler naciowy, marchewka, wołowina, mięsa pieczone, zupa z selera
Inne przepisy z Stare Gary
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję