Przepis na : obiad
Prawdopodobnie najlepsze udko jakie jadłam (zaraz po tym pieczonym na piwie). O zrobieniu go trzeba pomyśleć wcześniej, im dłużej będzie leżał w maślance, tym lepszy efekt. Składniki: - ćwiartki z kurczaka (tyle ile potrzebujesz- u mnie dwie) - maślanka (tyle, aby pokryła kurczaka przynajmniej w 3/4) - łyżka suszonego rozmarynu - łyżka papryki wędzonej - 3 ząbki czosnku - sól, pieprz Kurczaka płuczę pod bieżącą wodą, osuszam ręcznikiem papierowym. Nacieram solą, pieprzem, papryką wędzoną, posiekanym ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...