Czerwony ryż z papają i kapustą Pak Choi
Czerwony ryż z papają i kapustą Pak Choi
Tajski czerwony ryż to niekleisty, częściowo oczyszczony ryż długoziarnisty. Jest bogaty w witaminy B1 i B2, żelazo i wapń. Gotuje się go dłużej niż ryż biały, a najlepiej smakuje, jeśli zrobi się to metodą absorpcji. W tym celu jedną szklankę ryżu zalewa się dwiema szklankami zimnej wody, doprowadza do wrzenia, po czym zmniejsza ogień do minimum i pod przykryciem gotuje ok. 40 minut. Następnie ryż zestawia się z palnika i (wciąż nie odkrywając) pozostawia jeszcze na 5 minut. W tym czasie ryż powinien ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W SMAK
Autor
Mariusz Wachowicz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, kapustą, sosy, cebula, chilli, sos sojowy, sos chilli, słodkie, wegetariańska, stir fry, z jagodami, pierś, marynaty, mięso, piersi, indyk, zupa, sałatka, pierś z indyka, warzywa, sałatki, sos do ryżu, czerwona kapusta, kapusta pekińska, szybkie sałatki, szybka sałatka, lekkie dania, sałatka wegetariańska, sałatka z kapusty pekińskiej, ryż z warzywami
Inne przepisy z W SMAK
Dodaj komentarz