moja banalna, ale jakże smaczna propozycja dla zakochanych. Truskawki, czekolada i wino musujące... (potocznie szampan), to zestaw obowiązkowy :) Składniki(...)truskawek, tabliczka gorzkiej czekolady, długie wykałaczki, butelka wina musującego :) Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, zanurzamy w niej nabite na patyk truskawki. Odstawiamy do zastygnięcia lub zjadamy od razu... zależy kto co lubi
Delicious Titbitscukru, 2 cukry waniliowe, 1 łyżka luźnego smalcu, 3 jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Dodatkowo: 1 tabliczka gorzkiej czekolady, 1 tabliczka białej czekolady. Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą. Ciasto rozwałkujemy na ok. 3 mm i wycinamy serca foremkami :) Układamy na blaszce i pieczemy w temp. 180 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ˚ C ok. 10-15 minut, do zrumienienia. Ja piekę(...)termoobiegiem. Po wyjęciu z pieca studzimy i przygotowujemy polewę czekoladową rozpuszczając ją w kąpieli wodnej. Jeśli do płynnej czekolady dodacie odrobinę oleju roślinnego (ok. 1 łyżeczki na jedną tabliczkę) będzie się ona błyszczeć po zastygnięciu
Delicious TitbitsSkładniki: 380 g mąki pszennej (ja użyłam typ 550), 7 g drożdży, 180 ml mleka (ciepłego mleka), 53 g cukru, 3 łyżki masła, 1 jajko, Polewa: 1/2 tabliczki czekolady białej, 3 kostki gorzkiej czekolady, Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Wszystkie składniki wsypać do miski i połączyć ze sobą, następnie wyrabiać ok. 5 minut. Ciasto odłożyć do wyrośnięcia(...)rozgrzanym oleju w temp. 180 ° C. Ja smażę na kuchni indukcyjnej na mocy 7. Piekę na rumiano i upieczone odkładam na ręcznik papierowy do odsączenia nadmiaru tłuszczu. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zanurzamy nasze oponki. Połowę jednak zrobiłam klasycznie z cukrem pudrem
Delicious TitbitsŁatwy i tani deser. Idealny na babskie wieczorki przy winku lub do kawki. Mój luby je uwielbia :). Składniki: 2 gorzkie czekolady 1 mleczna czekolada 1/4 szklanki (szklanka-250ml)śmietanki 30% wiórki kokosowe/mielone migdały/ mielone orzechy Czekolady łamiemy na mniejsze kawałki dodajemy śmietankę i roztapiamy w kąpieli wodnej. Nie doprowadzamy do wrzenia. Przelewamy do miseczki i ostudzamy w pokojowej temp. następnie
Pudełko rozmaitościmleka 2% 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 50 g cukru (1/4 szklanki) łyżka miodu łyżeczka ekstraktu migdałowego (opcjonalnie) 200 g masła Polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej łyżka kakao 5 łyżek mleka łyżka masła garść płatków migdałów do posypania Przygotowanie Biszkopt Jajka powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego wyjmij je z lodówki(...)ucieraj przez chwilę robotem kuchennym, następnie, cały czas ucierając, dodawaj orzechy, a potem po łyżce zimnego budyniu. Miksuj do połączenia się składników. Polewa czekoladowa Masło, podzieloną na kostki czekoladę, kakao i mleko przełóż do rondelka i podgrzewaj, aż składniki się rozpuszczą i powstanie jednolita polewa. Złożenie ciasta Na spodni blat biszkoptu wyłóż połowę kremu, przykryj ciastem miodowym, wyłóż drugą część
e-PrzepisyKulinarnezmielone na pył w malakserze płatki owsiane), ryżową, proszek do pieczenia, sodę oraz cynamon. Wsypujemy suche składniki do mokrych. Mieszamy krótko – tylko do połączenia. Wsypujemy posiekane orzechy i/lub czekoladę (ja zazwyczaj używam orzechów laskowych). Przekładamy do keksówki i wyrównujemy. Ostatniego banana obieramy i kroimy wzdłuż na dwie części – układamy na wierzchu ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy(...)minut (do suchego patyczka). Jest pyszny na ciepło i na zimno. * BG = bez glutenu ** Jeśli nie możecie spożywać orzechów, można wymienić je na pokrojoną, gorzką czekoladę (50g) czy rodzynki. Post Chlebek bananowy bezglutenowy pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakumleka 3 żółtka 5 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 150 g cukru łyżeczka ekstraktu migdałowego (opcjonalnie) 200 g masła Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady o wysokiej zawartości kakao łyżka masła 1/4 szklanki mleka łyżka kakao Ponadto: 250 g malin, wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie Ciasto Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej(...)ucierając. Gotową masę wylewamy na wystudzone ciasto. Całość wkładamy do lodówki na 20 minut. Polewa W tym czasie przygotowujemy polewę. W rondelku rozpuszczamy masło, następnie dodajemy pokruszoną na tabliczki czekoladę, kakao i mleko. Całość zagotowujemy na małym ogniu, cały czas mieszając, aby polewa się nie przypaliła. Odstawiamy na chwilę, aby się lekko wystudziła. Następnie polewę wylewamy na ciasto, posypujemy wiórkami
e-PrzepisyKulinarneubitej piany. Ciasto przelewamy do nasmarowanej masłem tortownicy (u mnie 26cm) i pieczemy przez 35/40 min w 180 stopniach. Składniki na krem: 500 ml śmietany 36% 400 g gorzkiej czekolady 3 łyżki cukru odrobina wanilii/cukru waniliowego Krem do tortu – jak przygotować Śmietankę podgrzewamy w rondelku z cukrem i wanilią, tak aby była bliska zagotowania. Następnie przelewamy do miski(...)wrzucamy do niej czekoladę, która musi się rozpuścić. Krem będzie dobry po około 2 godzinach od ostudzenia. Po ostudzeniu kroimy biszkopt na 3 części. Blaty nasączamy mocną i zimną czarną herbatą i smarujemy kremem, tak robimy z każdą warstwą. Górę można dekorować według uznania. U mnie są to trufle i maliny. Smacznego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!niech dorzuci łyżkę cukru do gotującej się wody, ale trzeba się liczyć z tym, że przy smażeniu ciasto będzie szybciej brązowieć. Przepis na sos czekoladowy: 3 tabliczki gorzkiej czekolady (3 x 90 g) 200 ml śmietanki 30% 50 ml mleka szczypta soli. Śmietankę i mleko podgrzewamy na średnim ogniu, jak zacznie lekko bulgotać, wrzucamy drobno posiekaną czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia
ladykitchendelikatnej strukturze z aksamitnym, maślanym kremem. Gotowe, żeby podbić karnawałowe keto stoły… Course Deser Cuisine Europejska, Wege Diet Low-Carb, Gluten Free, Vegan, Wege Keyword ciasta z kremem, czekolada, eklery, finger food Prep Time 30 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 40 minutes Servings 16 sztuk Author Modern Cavegirl Ingredients Ciasto parzone 240 ml wody(...)łyżki erytrytolu w pudrze 80 g masła klarowanego w temperaturze pokojowej Polewa czekoladowa 50 ml mleka kokosowego 20 g czekolady gorzkiej min. 85% kakao; posiekanej na mniejsze kawałki 10 g oleju kokosowego nierafinowanego Instructions Ciasto parzone Wymieszać mąkę kokosową z gumą guar i babką płesznik. Wodę zagotować
Modern Cave Girlerytrytol – 2 łyżki * soda – 1 łyżeczka * olej kokosowy – 2 łyżki- * jajko L – 1 * sól – 2 szczypta * NUTLOVEChoco Crunch With Roasted Peanuts – dostępny TUTAJ! * czekolada * banan SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Można ręcznie lub blenderem! Banany miksujemy z jajkiem, rozpuszczonym olejem kokosowym. Dodajemy mąkę orkiszową, erytrytol, sodę oraz sól. Wszystko razem blendujemy. Wylewamy do foremki wyłożonej papierem, układamy(...)przekrojonego banana oraz porcje kremu NUTLOVE i kawałki czekolady. Pieczemy ok. 45-50 minut w 180C z termoobiegiem. Smacznego! Ps. A Wy na który smak kremu NUTLOVE macie ochotę? Mam nadzieję, że jeszcze bardziej Was nimi zainteresowałam! Zajrzyjcie do sklepu SFD i wybierzcie coś dla siebie! A zdecydowanie jest w czym wybierać! https://sklep.sfd.pl/ Wpis powstał we współpracy ze sklepem
Ostra na Słodkokieliszków Czas przygotowania 5 minut Czas gotowania 5 minut Składniki 300 ml gęstego mleka kokosowego 1 szczypta soli himalajskiej, kłodawskiej lub morskiej 0,25 szklanki erytrytolu 2 kostki czekolady gorzkiej min. 85 % kakao lub niskowęglowodanowej 30 g masła migdałowego 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika (przepis na domową przyprawę do piernika dostępny we wpisie o pierniczkowym latte) 300 ml wódki(...)Sposób przygotowania Mleko kokosowe z solą podgrzać w garnuszku razem z erytrytolem do momentu pełnego rozpuszczenia się drobinek erytrytolu. Zestawić z ognia i dodać czekoladę połamaną na mniejsze kawałki, mieszać aż się całkowicie rozpuści. Następnie dodać masło migdałowe oraz przyprawę do piernika. Dokładnie wymieszać całość tak, żeby nie było żadnych grudek czy nierozpuszczonych elementów. Gdy płyn całkowicie ostygnie, dolać wódkę
Modern Cave Girlkubka świątecznego kakao wprost idealny! Składniki ciasto leżakujące z TEGO przepisu ok. 600 g powideł śliwkowych (wybierzcie te jak najlepszej jakości, a najlepiej domowe) polewa czekoladowa: 200 g gorzkiej czekolady + 100 g masła do dekoracji: płatki migdałów i posiekane orzechy włoskie Czas przygotowania 60 minut na pieczenie + 10 minut na złożenie piernika Liczba porcji 3 pierniki o wymiarach(...)już poleżał, skruszał i powidła oddały mu nieco swojej wilgoci, to przystępujemy do dzielenia i dekorowania. Całe ciasto dzielimy na trzy równe części. Miarka jak najbardziej będzie tu wskazana ;). Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Taką polewę rozsmarowujemy na powierzchni każdego piernika i póki jeszcze nie zastygła, wierzch dekorujemy posiekanymi orzechami i płatkami migdałów, które przykleją się do ciast
Analiza Smakumasła orzechowego (polecam z kawałkami orzechów) 3 dojrzałe banany 2 łyżki kakao pół kubka likieru słony karmel Krupnik (nie jest obowiązkowy) kilka kropel aromatu waniliowego kilka kostek gorzkiej czekolady rozpuszczonej na polewę Przygotowanie: Kaszę jaglaną przepłukujemy wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Mleko wlewamy do większego garnuszka, dodajemy parę kropel aromatu waniliowego i gotujemy. Do gotującego się mleka dodajemy kaszę(...)wiórki kokosowe. Wszystko ponownie dokładnie blendujemy. Masa będzie dość gęsta. Spód formy (20x25) wykładamy papierem do pieczenia, a boki delikatnie natłuszczamy. Wykładamy masę do formy i dobrze ją dociskamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali i polewamy nią deser. Wkładamy do lodówki na parę godzin a najlepiej na całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzu