
Przepis na : deser
Ze wszystkich babek najbardziej lubię tę robioną z udziałem jogurtu naturalnego. W tym roku postanowiłam przyrządzić ją w nieco innej wersji z dodatkiem kakao. Powstała cudowna dwukolorowa babka jogurtowa w towarzystwie polewy czekoladowej. Ilość porcji: Babka o średnicy 23 cm i wysokości 11 cm Czas przygotowania: 15 minut + czas pieczenia 50 minut Składniki: Na babkę: 370g mąki pszennej 250g masła 200g cukru 200g jogurtu naturalnego 45g wiórków kokosowych 3 jajka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...