Postanowiłam w tym roku po raz pierwszy upiec prawdziwy, długo dojrzewający piernik. Dojrzewał rzeczywiście długo, bo aż cztery tygodnie, ale warto poczekać. Ciasto wyszło bardzo aromatyczne, aczkolwiek jakby nieco nie dopieczone, ale nic mu to nie ujmuje w smaku:) Na początku ciasto jest dość twarde, ale z dnia na dzień jest coraz bardziej miękkie, dlatego lepiej upiec je na kilka dni przed Świętami. Inspiracja Składniki: 500g mąki pszennej, 250g miodu, duże jajko, 125g smalcu, szk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...w tym roku pominęłam go w swoim menu świątecznym. ale Twój prezentuje się bardzo ładnie :]
Madziu ja robię go rok w rok od wielu lat, ale mam troszkę inny przepis i mój jest po upieczeniu mięciutki jak biszkopt po przełożeniu marmoladą wprost rozpływa się w utach ja go uwielbiam :)
Dziękuję, Iwonko ja też na pewno zrobię w przyszłym roku:) I obiecuję, że spróbuję z Twojego przepisu:) Pozdrawiam!
ależ pysznie wygląda :) ja jeszcze nie piekłam, może za rok :D Zdrowych i spokojnych Świąt życzę :)
Dziękuję Łucjo! Anonimowy tak jak pisałam w poście, wyszedł mi mały zakalec;) Ale smaku ciasta to nie ujęło:)