PODWÓJNIE TRUSKAWKOWE PTYSIE RED VELVET

PODWÓJNIE TRUSKAWKOWE PTYSIE RED VELVET

PODWÓJNIE TRUSKAWKOWE PTYSIE RED VELVET

Ptysie to ciastka z ciasta parzonego przełożone kremem. Możemy przełożyć  je kremem karpatkowym, patisiere, owocowym czy zwykłem ze śmietaną połączoną z mascarpone. Ciasto wzorowane jest na francuskim chou a la creme. W Wielkopolsce nazywany jest wietrznikiem a w Niemczech Windebutel. Ciastko jest delikatne a a po upieczeniu środek jest pusty.  Ja przygotowałam ptysie z nutą truskawkową. Typowo wiosenny smak. Jak byłam dzieckiem to pamiętam, że mama często przygotowywała mi i siostrze ptysie. Jak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Autor

Aneta Gwiner

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ptysie, ciastka , ciasteczka, truskawki, truskawka, czekolada, mascarpone, biała czekolada, desery, deser, ciasto ucierane , ciasta z kremami, ciastka kremówki, ciasto z kremem, krem mascarpone, ciasta z masa, ciasto z truskawkami, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto owocowe, ciastka z ciasta francuskiego, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, deser z mascarpone

Inne przepisy z Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję