PODWÓJNIE TRUSKAWKOWE PTYSIE RED VELVET
PODWÓJNIE TRUSKAWKOWE PTYSIE RED VELVET
Ptysie to ciastka z ciasta parzonego przełożone kremem. Możemy przełożyć je kremem karpatkowym, patisiere, owocowym czy zwykłem ze śmietaną połączoną z mascarpone. Ciasto wzorowane jest na francuskim chou a la creme. W Wielkopolsce nazywany jest wietrznikiem a w Niemczech Windebutel. Ciastko jest delikatne a a po upieczeniu środek jest pusty. Ja przygotowałam ptysie z nutą truskawkową. Typowo wiosenny smak. Jak byłam dzieckiem to pamiętam, że mama często przygotowywała mi i siostrze ptysie. Jak... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach
Autor
Aneta Gwiner
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ptysie, ciastka , ciasteczka, truskawki, truskawka, czekolada, mascarpone, biała czekolada, desery, deser, ciasto ucierane , ciasta z kremami, ciastka kremówki, ciasto z kremem, krem mascarpone, ciasta z masa, ciasto z truskawkami, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto owocowe, ciastka z ciasta francuskiego, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, deser z mascarpone
Inne przepisy z Kuchnia w oparach
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję