Tort Rafaello

Tort Rafaello

Tort Rafaello

Ciasto- biszkopt : 9 jajek 1 i ½ szklanki cukru 1 i ½ szklanki mąki tortowej Łyżeczka proszku do pieczenia Oddzielić żółtka od białek, białka ubić z cukrem.Dodać żółtka – dokładnie ubić. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia i dobrze wymieszać łyżką.Upiec 3 ciasta lub jedno i potem je przekroić na 3 części (pojedyncze lepiej wyrasta!).Piec 30-35 minut w tem.190 stopni. Masa Rafaello; ½ litra śmietanki kremówki 2 śmietany śnieżki w proszku 4 śmietanfixy  15 dag wiórk... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

torty, tort, babeczki, pieczenie, kokosowe, ciasto, czekolada, biała czekolada, ciastka kremówki, ciasta z kremami, biszkopt, rafaello, jajko, łatwe , ciasta szybkie i łatwe, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasto kokosowe, łatwe ciasto, ciasto rafaello, ciasta tortowe, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z białek , szybka kremówka, masa do babeczek

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.