Witam po długiej przerwie! Dziś zapraszam na jedne z najlepszych czekoladek jakie kiedykolwiek udało mi się zrobić. Chrupiący orzechowy spód kakaowy karmel z daktyli i kremowa polewa... takie małe słodkości idealnie sprawdzą się jako drugie śniadanie lub szybka przekąska. Oczywiście bez białego cukru, mąki pszennej i masła :) Spód: 4 łyżki mąki kokosowej 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka dobrej jakościowo chałwy Olej rozpuścić z masłem i miodem. Wymieszać z chałw... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)