A oto kolejny deser, który można szybciutko zrobić, gdy mamy niespodziewanych gości albo ochotę na coś słodkiego. Z pewnością zadowoli on każdego łasucha oraz dzieciaków. Banany przed zawinięciem można dodatkowo posypać wiórkami kokosowymi albo zostawić oblane jedynie czekoladą. Składniki na 8 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego (275g) 4 banany Tabliczka mlecznej czekolady Opcjonalnie wiórki kokosowe Przygotowanie: Rozwinąć ciasto i podzielić je na 8 części. Obrać banany i pokroić na połówki (mni... czytaj dalej...
Powiem ci że fajne to wyszło i widać że jesteś fanką ciasta francuskiego :)))))
Ty za to dziś kusiłaś misiami jak wróciłam do domu głodna!:D więc jest 1:1 :P
fakt ostatnio sporo rzeczy z nim robiłam:) nie dość że go lubię, to również czas nie pozwalał mi też na większe wariacje, a szkoda:)
Boskie!a ja używam ciasta francuskiego tylko do parówek :(czas na zmiany! :-)
Uwielbiam takie szybkie wypieki :) i ciasto francuskie też - fajny pomysł :)
No właśnie szkoda, że częściej nie dodajesz przepisów.:( Przyznam szczerze, że czekam na każdy z niecierpliwością :)
staram się je zamieszczać w miarę regularnie, ale pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć. miło, że aż tak na nie wyczekujesz:) Twoje przepisy zresztą też widać, że przygotowywane są z pasją i są ciekawe:)
Mmm banany i ciasto francuskie i jeszcze czekolada, aż mi ślinka cieknie na sama myśl :D
Nie lubię bananów na surowo... no jakoś nie trawie... Ale na ciepło, to już inna sprawa :) Ja robię często w słodkiej śmietanie z wanilią... mniam. Ale w cieście francuskim z czekolada na bank będzie dobre. Spróbuje na 100%.Pozdrawiam :)