Najbardziej czasochłonne ciasto, jakie do tej pory przygotowywałam. Ale było warto, spróbujcie sami - satysfakcja gwarantowana:) Piernik długo zachowuje świeżość, zwłaszcza przechowywany w chłodnym miejscu. Składniki (na 3 blachy 23x39 cm): 500 g miodu naturalnego 2 niepełne szklanki cukru 250 g masła lub margaryny 1 kg mąki pszennej 3 jajka 3 łyżeczki sody oczyszczonej 125 ml mleka szczypta soli 1 czubata łyżka ciemnego kakao 2-3 torebki przyprawy do piernika (dałam 2 tej firmy ) ok. 300 g bakalii... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...