Francuskie makaroniki cytrynowe

Francuskie makaroniki cytrynowe

Francuskie makaroniki cytrynowe

W sylwestra podjąłem drugie podejście do francuskich makaroników z małą modyfikacją smakową. Stwierdziłem, że zamiast smaku czekoladowego spróbuję zrobić cytrynowy ale na tym samym przepisie co poprzednio . Chciałem też zobaczyć czy robiąc podobnie ciasto zachowa się tak samo i będzie taki sam efekt co za pierwszym razem. Składniki: Ciasto: - 90 g zimnych białek jajek - 250 g cukru pudru cytrynowego - barwnik żółty - 125 g mielonych migdałów - szczypta soli Krem: - 100 ml śmietany kremówki 36% - 150 g białe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne Wariacje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchenne WariacjeKuchenne Wariacje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, ciasto, mielone, biała czekolada, ciastka kremówki, krem, francuskie, sylwester, kakao, cytryna, ciasteczka, ciasteczka z czekolada, ciasto z białek , ciasto cytrynowe, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto francuskie, czekoladowe ciasteczka , ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, krem czekoladowy, ciasto z masa, ciasta z masa, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Kuchenne Wariacje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.