składniki: ok. 2 szkl malin 120 g mąki 100 g czekolady gorzkiej 150 g cukru 15 g kakao 125 g masła 1 jajko 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 150 ml wody 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli wykonanie: W rondelku umieszczamy połamaną czekoladę, masło, kakao, wodę, kawę oraz cukier. Zagotowujemy do rozpuszczenia się cukru, zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz solą. Do wystudzonej masy czekoladowej dodajemy jajko, mieszamy. Następni... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...