Słodki, z aromatyczną nutą amaretto. Doskonały by zaskoczyć przyjaciół lub rodzinę podczas spotkania, lub by sączyć niespiesznie wieczorami. Składniki: 150 g białej czekolady 1 jajko 80 g cukru 500 ml śmietany kremówki 30 % 200 ml Amaretto 100 ml białej żubrówki Śmietanę kremówkę wlewamy do garnka, dodajemy jajko i mieszamy. Dodajemy cukier i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy rozpuszczoną na parze białą czekoladę. Studzimy. Gdy śmietanka jest letnia dodajemy amaretto i żubrówkę. Wkładamy do lodówki, żeby lik... czytaj dalej...
Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.
Czytaj dalej...