Składniki: • 20 gotowych słodkich korpusów babeczek • 1 gorzka czekolada • 1 łyżka masła • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej • 1 galaretka pomarańczowa Krem: • 250g sera mascarpone • 3 łyżki cukru pudru • 200 ml śmietanki 30% Owoce: • 20 owoców winogron • 20 owoców borówki amerykańskiej • 3 morele Wykonanie: • C zekoladę, masło i kawę rozpuścić w kąpieli wodnej. • Galaterkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, odstawić do stężenia. • Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Ser zmiksować na&nbs...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...