Brownie - podobno oryginał
Brownie - podobno oryginał
Przepis leżał u mnie w notesie ponad dziesięć lat. W tamtym czasie nie pamiętam, aby ktoś używał nazwy Brownie, raczej mówiono na to ciasto Czekoladowe Francuskie. W tamtym okresie przepis przyjechał do mnie z samego Paryża. Oryginał? Nie wiem. W większości przepisach na brownie zwykle widziałam 200 g czekolady, 200 g masła i 100 g mąki. W tym przepisie widnieje 50 g. Zjadłam kawałeczek, mój syn zjadł resztę. Rzadko widzę aby się tak zajadał. Brownie podałam z bitą śmietaną i musem z malin, który robił... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje
Autor
BlondynkaGotuje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczenie, czekoladowa, czekolada, lekka, mąka, cukier, francuskie, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, maliny, mus, bita śmietana, ciasto, lekkie ciasto, cukier puder, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, jajko, truskawki, truskawka, brownie czekoladowe, bez pieczenia, ciasto francuskie, ciasto z bezami, ciasto z masa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z malinami, ciasto z musem czekoladowym, ciasto z białek
Inne przepisy z Blondynka Gotuje
Dodaj komentarz