czekolada - 27946 przepisów (strona:735/1864)

Piernikowa pysznotka z kremem czekoladowym 1044

soli 250 g masła 4 żółtka 1 łyżka śmietany 18% ŚMIETANKOWY KREM BUDYNIOWY: 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 50 g czekolady gorzkiej 70% 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnej wody 1 szklanka śmietanki kremówki 30% BEZA: 4 białka 3/4 szklanki cukru szczypta soli DODATKOWO: 1 słoik (300 ml) powideł śliwkowych(...)mąkami. Resztę mleka przelać do garnka, dodać cukier i wstawić na ogień. Kiedy się zagotuje wlać mieszankę z mąki i ugotować gęsty budyń. Zdjąć z ognia. Dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż całkiem się rozpuści. Tak samo dodać żelatynę. Po rozpuszczeniu i wymieszaniu przykryć folią spożywczą, tak aby była przyklejona na powierzchni i odstawić do wystudzenia. Należy kontrolować budyń

https:KKuchniaMniam
Dyniowy sernik Izaura 464

Ciasto idealnie sprawdzi się na świątecznym stole, bo przecież sernika zabraknąć nie może :) CIASTO CZEKOLADOWE: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju rzepakowego 50 g czekolady gorzkiej 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli SERNIK DYNIOWY: 500 g twarogu zmielonego 150 g puree z pieczonej dyni hokkaido(...)szklanki cukru 1 budyń waniliowy Jajka utrzeć z cukrem i szczyptą soli na puszystą, jasną masę. Stale ubijając wlewać cienkim strumyczkiem wodę i olej. Następnie wlać rozpuszczoną czekoladę. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Wsypać do masy jajecznej i zmiksować na niższych obrotach. Kiedy ciasto będzie jednolite, przelać do formy (23 x 35 cm)wysmarowanej masłem

https:KKuchniaMniam
Piernik kawowy z bananem (tylko na 1 jajku) 175

jajko 1/2 szklanki kawy (ciepłej i mocnej) (*) 2 łyżki przyprawy do piernika (płaskie) 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 banan (duży) Polewa: 100g czekolady mlecznej 50g masła lub 50 ml mleka/słodkiej śmietanki Ponadto: 2 garście orzechów włoskich Żółtko z cukrem należy utrzeć i powoli połączyć z miodem oraz kawą. Następnie wsypać mąkę uprzednio(...)rozgrzanego piekarnika. Piec przez około 40-45 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Przygotować polewę czekoladową. W małym garnuszku umieścić masło/mleko/śmietankę oraz posiekaną czekoladę. Wszystko razem powoli roztopić i wymieszać do powstania gładkiej polewy czekoladowej. Lekko przestudzoną polewą polać ostudzone ciasto, a jego wierzch posypać orzechami.  (*) Możecie użyć kawy zbożowej, rozpuszczalnej lub mielonej

Di gotuje
Granola czekoladowa 167

chia 1 szklanka migdałów lub orzechów (albo pół na pół) 6 łyżek kakao 2 łyżki cukru 75 ml wody 85 ml oleju kokosowego 100 g miodu 100 g posiekanej czekolady lub kropelek czekoladowych Piekarnik rozgrzać do 180°C. W misce wymieszać płatki owsiane, wiórki kokosowe, siemię lniane i migdały. W drugim naczyniu kakao wymieszać z cukrem, zaparzyć gorącą wodą. Dodać(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Polać 2 łyżkami miodu. Piec 45 minut, mieszając co 15 minut. Po ostatnim wymieszaniu polać pozostałym miodem. Odstawić do wystudzenia. Zimną granolę wymieszać z czekoladą. Smacznego

Pełny talerz
Leżakujące ciasto z koniakiem i wiśniami 174

okresie przedświątecznym. Ciasto z koniakiem i wiśniami Składniki: 250g miękkiego masła, 250g cukru trzcinowego, 6 żółtek, 250g mąki orkiszowej jasnej, 200ml letniego mleka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 250g czekolady, najlepiej dobrej gorzkiej, 100g zmielonych migdałów, 6 ubitych na pianę białek, 1 szklankę lub więcej suszonych miękkich wiśni, ¼ litra dobrego koniaku. Wykonanie: 1.       Utrzyj masło(...)mąkę z proszkiem, ·         mleko stopniowo, ·         utartą na tarce czekoladę, ·         migdały, ·         i na końcu wmieszaj wiśnie i ubitą pianę z białek. Użyłam   małej tortownicy o średnicy 16cm i foremki o rozmiarach 27x18

Leśny Zakątek
Muffinki czekoladowe 208

może sam trzymać, to upiekłam mu muffinki czekoladowe. Można je udekorować samym cukrem pudrem, ale ja zdecydowałam się na bitą śmietanę, bo syn bardzo lubi. SKŁADNIKI 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 150 ml mleka 1 opakowanie cukru waniliowego 150 g cukru trzcinowego 2 jajka szczypta soli 200 g mąki pszennej tortowej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia 1 łyżeczka sody do dekoracji: cukier puder lub bita śmietana WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Masło stopić w garnuszku, dodać połamaną czekoladę i podgrzewając na małym ogniu również ją roztopić. Na koniec wlać mleko, wymieszać i zostawić do ostudzenia. Do miski wbić jajka, dodać cukier trzcinowy i waniliowy, szczyptę soli i roztrzepać

Passions hobbies life
Kruche ciasto z jabłkami i orzechowym kremem (Quadrotti di mele con crema di noci) 183

soku z cytryny 1 łyżka cynamonu Polewa czekoladowa 250 g masła 50 g cukru 35 ml wody 3 łyżki kakao Dekoracja orzechy włoskie gorzka czekolada **** INGREDIENTI Pasta frolla 300 g di farina 200 g di burro freddo 100 g di zucchero a velo 3 tuorli 1 cucchiaino di lievito per dolci Crema di noci(...)dodajemy masło oraz kakao. Całość mieszamy i zagotowujemy.  Przygotowana polewę odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki, polewamy polewą czekoladową. Dekorujemy posiekaną czekoladą i kawałkami orzechów włoskich.  **** PREPARAZIONE Pasta frolla In una ciotola setacciate la farina con il lievito vanigliato, unite lo zucchero a velo e il burro freddo tagliato

La grande e la piccola cuoca
FIT SNIKERS (bez pieczenia) 208

daktyli suszonych 200 g masła orzechowego 1 szklanka orzechów ziemnych niesolonych szczypta soli himalajskiej Masa orzechowa: 250 g serka mascarpone 2-3 łyżki masła orzechowego Polewa: 100 g gorzkiej czekolady min. 70% 2-3 łyżki dowolnego mleka garść orzechów ziemnych niesolonych 1 łyżka masła orzechowego Wykonanie: Spód: Do misy blendera wrzucamy orzeszki ziemne i mielimy na miałko. Następnie dodajemy kakao(...)dodajemy masło orzechowe oraz sól himalajską i dokładnie mieszamy. Do gotowej masy dodajemy orzeszki ziemne i wszystko mieszamy. Masa orzechowa: Serek mascarpone miksujemy razem z masłem orzechowym. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli razem z dodatkiem mleka. Na spód wyciągnięty z lodówki wykładamy najpierw masę daktylową, następnie rozsmarowujemy masę orzechową, a na wierzch wylewamy polewę czekoladową, posypujemy orzeszkami i dekorujemy

Kuchnia MagdaLeny
Kokosowe batoniki z białą czekoladą i suszoną żurawiną 129

przypadku niespodziewanych gości. Koniecznie sami sprawdźcie dlaczego je tak uwielbiam! (Forma o wymiarach 15 x 30 cm, około 16 batoników) 200g wiórków kokosowych 85g cukru 2 jajka 150g białej czekolady 50-60g suszonej żurawiny (użyłam Helio Natura) W misce należy wymieszać wiórki kokosowe, cukier, roztrzepane jajka, żurawinę oraz posiekaną (ale nie na drobno!) białą czekoladę. Otrzymaną masę przełożyć

Di gotuje
Torcik marchewkowy z kremem czekoladowym 163

minut do suchego patyczka. Ciasto schładzamy przed nałożeniem kremu. Krem ·         250g serka mascarpone, ·         200g gorzkiej czekolady, ·         3 łyżki z górką cukru muscovado. Miksujemy serek na puszystą masę. Rozpuszczamy czekoladę z cukrem w kąpieli wodnej i po lekkim schłodzeniu dodajemy

Leśny Zakątek
Czekolada piernikowa bez cukru 149

Dzień dobry! 👋  Przedstawiam Wam gorącą czekoladę piernikową bez dodatku cukru (lub z jak go dodacie)!  Do tego pianki i już czuć ten klimat... Świąteczny oczywiście! Skusisz się? Składniki na 2 porcje:  500 ml mleka  2 łyżki kakao  9 kostek czekolady (ja użyłam gorzkiej z pomarańczą)  4 łyżki erytrolu/ksylitolu/miodu/cukru lub więcej  1 kopiasta łyżeczka

Czarnawisienka
Eklerki z kremem budyniowym 169

masła 2 łyżki mączki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 2 żółtka 1 łyżka ekstraktu z wanilii   ponadto: 100 g czekolady deserowej   Zagotować wodę z masłem i szczyptą soli,zdjąć z ognia,wsypać mąkę i energicznie mieszać aż ciasto utworzy zwartą kulę. Wystudzić i zmiksować z jajkami,dodając stopniowo po jednym(...)Odstawić do wystygnięcia.  Zmiksować masło, stopniowo dodawać budyń,pod koniec miksowania dodać ekstrakt z wanilii. Krem przełożyć do rękawa i napełnić upieczone korpusy. Złożyć eklerki i ozdobić płynną czekoladą

Kolorowa kuchnia Elki
Świąteczny mini murzynek 216

wypiek doskonały na szczególne okazje. Polecam! Składniki: 250 g mąki pszennej Polskie Młyny 150 g masła lub margaryny 100 g cukru 100  ml soku pomarańczowego 50 g czekolady gorzkiej 30 g kakao 20 g przyprawy do piernika 12 g proszku do pieczenia aromat arakowy 3 jajka Margarynę, cukier, kakao i sok pomarańczowy rozpuszczamy. Studzimy. Białka oddzielamy od żółtek(...)się składników. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy.  Ciasto przelewamy do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy wystudzone ciasto. Smacznego

Ciasta z tradycjami
Koktajl Frankenstein na Halloween FIT 164

pudding – mumie z parówek – ciasto marchewkowe z nietoperzem . Składniki: – 2 garście szpinaku – 2 jabłka – 2 banany – woda lub jogurt *opcjonalnie: kakao lub posiekana czekolada Pierwsze 3 składniki dokładnie ze sobą miksujemy. Następnie dodajemy wodę i jogurt do momentu uzyskania preferowanej przez siebie konsystencji. Na szklankach rysujemy markerem minki widoczne na zdjęciach i wlewamy(...)nich koktajl. Wierzch koktajlu możemy obsypać kakao lub posiekaną czekoladą. Smacznego!   Artykuł Koktajl Frankenstein na Halloween FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania