Eklerki (eklery) z kremem budyniowym
Eklerki (eklery) z kremem budyniowym
Ciasto na eklerki, ptysie i karpatkę jest to samo, różnią się jedynie nadzieniem, gdyż eklerki i karpatka mają krem budyniowy, a ptysie krem bezowy lub śmietankowy. W każdym razie mam do nich niesamowitą słabość i nigdy nie przechodzę obok nich obojętnie :) Najczęściej robię eklerki podłużne, tym razem zrobiłam inaczej :) Ciasto ptysiowe/ eklerkowe: 6dag margaryny ¼ litra wody 12dkg mąki 4 jajka Krem budyniowy: 500ml mleka ½ szklanki cukru 3 żółtka 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy 1 czubata łyżka mąki ziemni... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smakowy Raj
Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Autor
Smakowy Raj Olinka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
budyń, krem, mąka, ciasto, czekolada, ptyś, ptysie, ciastka , placuszki, karpatka, jajko, ciasteczka, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto budyniowe, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasteczka budyniowe, ciasto z masą budyniową, ciasto ucierane , ciasteczka waniliowe, ziemniaczane ciasteczka, ciasto na zimno, ciasteczka z czekolada
Inne przepisy z Smakowy Raj
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję