Babka kawowo-pomarańczowa

Babka kawowo-pomarańczowa

Babka kawowo-pomarańczowa

Smak kawy i pomarańczy świetnie się ze sobą łączą. Jedno i drugie jest wyczuwalne w babce, ale niezbyt intensywnie. Ciast przed upieczeniem jest dość gęste. 150g masła lub margaryny 3/4 szklanki cukru 4 jajka 4 czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej skórka otarta z całej pomarańczy 2 i 1/4 mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia sól Polewa: 100g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 50g kandyzowanej skórki pomarańczowej 1. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem odrobiny so... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję