Dzisiaj coś dla wielbicieli wszelakich orzechów. Pyszna tarta z masą orzechową, polewą czekoladową i solidną warstwą orzechów na wierzchu zaspokoi podnienibienie niejednego łasucha. Goraco polecam. Składniki na ciasto: 125 g masła 1 i 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany Masa orzechowa: 50 g masła 400 ml śmietanki 30% 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki 3 jajka 150 g orzechów włoskich, laskowych i pekan Dekoracja: 100 g orzechów włoskich 1... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.