TORT MAKOWO - POMARAŃCZOWY
TORT MAKOWO - POMARAŃCZOWY
Mak i pomarańcza - duet idealny.TORT MAKOWO-POMARAŃCZOWY/przepis własny; oprócz biszkoptu/biszkopt makowy (ŹRÓDŁO): 5 jajek1/4 szklanki mąki ziemniaczanej3/4 szklanki mąki pszennej2/3 szklanki drobnego cukru2/3 szklanki mielonego maku suchego2–3 łyżki oleju Białka oddzielam od żółtek, ubijam je na sztywną pianę, dodając pod koniecubijania cukier. Kiedy powstanie zwarta i nieruchliwa konsystencja, dodajękolejno po jednym żółtku, miksując na niskich obrotach.Mąki mieszam ze sobą oraz makiem. Dodaję ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki
Autor
Karmelitka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
torty, tort, pomarańcze, ryby, ciastka kremówki, wegańskie, ryba, krem, biszkopt, czekolada, mak, deser, desery, mielone, mascarpone, ryba w ciescie, ciasto, krem mascarpone, biszkopt idealny, krem czekoladowy, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z kremem mascarpone, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z makiem, pieczeń z mielonego, ciasto z białek , deser z mascarpone, ciasto czekoladowe
Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki
Dodaj komentarz