tagliatelle - 1143 przepisów (strona:26/77)

Makaron ze smażonym kurczakiem, szpinakiem i pomidorkami 359

lekką kolację o każdej porze roku. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 1 filet z kurczaka (250g) 200g młodego szpinaku 120g pomidorków koktajlowych 180g wąskiego makaronu wstążki (tagliatelle, wąskie fettuccine) 1-2 ząbki czosnku 50ml słodkiej śmietany 18% 1 łyżka masła 3 łyżki oliwy sól pieprz czarny świeżo mielony Instrukcje Filet z kurczaka oczyszczamy z ewentualnych błoniastych części

Kulinarna Pokusa
Tagliatelle w kremowym sosie z botwinką i cukinią. 261

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Ostatnio pojawiła się na rynku botwinka, więc bez wahania kupiłam ją! Wymyśliłam danie obiadowe dość oryginalne - zapraszam na Tagliatelle w kremowym sosie z botwinką i cukinią. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Tagliatelle ziołowe z sosem pieczarkowym 196

Postanowiłam zrobić makaron tagliatelle domowym sposobem, a do niego wybrałam sos pieczarkowy. Szybki obiad, nieskomplikowany to opcja dla zapracowanych osób, gdyż makaron przygotowuje się, dosłownie, 30 minut. Ciasto na makaron : 2 szklanki mąki 2 jajka sól woda gorąca 2 łyżeczki przyprawy pomidor z chili i oregano Sos pieczarkowy: 500 gram pieczarek 3 łyżki masła 2 łyżki mąki 3-4 łyżki

Bea(u)ty kitchen
Tagliatelle z Pieczarkami i Słodko - Ostrym Sosem 244

Składniki: 1 op makaronu tagliatelle 500 g pieczarek 200 g słodkiej śmietanki 30% 250 g pomidorków cherry 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki  2 łyżki masła 1 łyżeczka gałki muszkatołowej oliwa z oliwek pieprz sól Przygotowanie: wstawiamy wodę na makaron, pieczarki obieramy, kroimy w ćwiarteczki, pomidorki nakłuwamy wykałaczką, oliwę wlewamy na patelnię, kiedy będzie gorąca wrzucamy pomidorki

Luźna Kuchnia
Makaron ze szpinakiem i pomidorkami – Danie w 5 minut 510

posypujemy ulubionym serem. Można użyć dodatkowo przyprawy do makaronu, jeśli taką macie. Ja nie miałam, wiec zrobiłam bez. Danie na podstawie przepisu Michela Morana. Składniki: (2 porcje) 250g makaronu Tagliatelle, parpadelle, itp. 250g świeżego szpinaku, umytego i osuszonego (pourywać łodyżki, jeśli szpinak ma grube i twarde łodygi) 12-15 pomidorków koktajlowych 1 łyżka masła oliwa z oliwek sól, świeżo mielony

Moja Delicja
Makaron z boczkiem pieczarkami 195

duża cebula; - 1 duży ząbek czosnku (lub 2 małe); - 1/2 szklanki śmietany 30%; - 1/3 szklanki mleka; - 5 łyżek posiekanej natki pietruszki; - sól i pieprz do smaku; - 40 dag makaronu tagliatelle; Wykonanie: Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę, dodać do boczku, zezłocić. Pieczarki pokroić w plasterki, dodać do boczku, smażyć około 15 minut. Makaron

dom-agi.pl
Roladki pomidorowe 370

Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem, posypujemy parmezanem. Wstawiamy do nagrzanego do 180'C piekarnika i zapiekamy ok 10 minut, podajemy pokrojone w plasterki na makaronie typu tagliatelle. SMACZNEGO! P.S Roladki możemy zwinąć w szynkę parmeńską przed podsmażeniem jeśli lubicie

Luźna Kuchnia
Kurczaczki z mandarynkami 163

Składniki: na 2 porcje 2 filety z kurczaka puszka mandarynek lub 3 świeże 1 op makaronu, najlepiej tagliatelle pesto: 0,5 opakowania rukoli 2 ząbki czosnku 1 cytryna 0,5 kubka startego dojrzewającego sera sól pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: filety myjemy, osuszamy, tniemy na mniejsze polędwiczki smażymy na oliwie, dolewamy odrobinę soku z mandarynek oraz dorzucamy

Luźna Kuchnia
Tagliatelle z brokułami, szynką Prosciutto, jajkiem sadzonym i serem długodojrzewającym 288

przepisami. Uwielbiam włoską kuchnię, także od razu spróbowałam jednego przepisu z gazetki, lekko go modyfikując. Zastępiłam innym serem, ale wyszło i tak bardzo dobre danie obiadowe. Polecam! Świeży makaron Tagliatelle z brokułami, szynką prosciutto, jajkiem sadzonym i serem długodojrzewającym Stary Olęder. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Tagliatelle z krewetkami, suszonymi pomidorami, polane sosem serowym Gorgonzola 260

Świeży makaron Tagliatelle, krewetki, do tego suszone pomidory, natka pietruszki i sos Gorgonzola to idealna propozycja na obiad każdego dnia :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Makaron z kurczakiem w śmietanowo – orzechowym sosie 301

ryzykowaniu w kuchni ufam swojej kobiecej intuicji i do tej pory się na niej nie zawiodłam ( przynajmniej w kuchni ;) ) Tak było i wczoraj , kiedy to na obiad przygotowałam ” Tagliatelle z kurczakiem w śmietanowo – orzechowym sosie „. Soczyste mięso , kremowy sos … Efekt nieziemski! Zdecydowanie do powtórzenia! SKŁADNIKI: ( na 2 porcje ) - makaron tagiatelle – 150 g – filet

Ostra na Słodko
Tagliatelle ze szpinakiem i wędzonym łososiem w kremowym sosie 105

Dodatkową zaletą makaronu z sosem  jest szybkość przygotowania posiłku. Zazwyczaj zrobienie sosu zajmuje mniej czasu niż ugotowanie makaronu. Dzięki temu w 10 minut mamy gotowy obiad. Składniki: makaron tagliatelle (ilość wg uznania), 2 garście liści szpinaku, 100 g wędzonego łososia, 2 łyżki sera mascarpone, 2 łyżki oleju rzepakowego, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz do smaku. Makaron ugotować al dente

Moja kraina smaków
Tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami 168

kolejna propozycja na szybki obiad  z dodatkiem  mojego ulubionego makaronu. Tym razem z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami. Składniki: makaron tagliatelle (ilość wg uznania), 1 duża pierś z kurczaka, 2 garście liści szpinaku, 5 kawałków suszonych pomidorów, 2 łyżki sera mascarpone, 2 łyżki oleju rzepakowego (ewentualnie olej z pomidorów), 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka curry, sól, pieprz

Moja kraina smaków
Makaron z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym 179

makaron. Uwielbiam dania obiadowe z makaronem, sałatki, lunchboxy z dodatkiem makaronów. Gdy gotuje się makaron, przygotowuję sos. I dosłownie po 10 minutach obiad jest gotowy. Składniki: makaron np. tagliatelle lub farfalle (ilość wg uznania), 150 g wędzonego łososia, 2 garście liści szpinaku, 5 kawałków suszonych pomidorów, 100 ml śmietanki 30%, 1 łyżka oleju rzepakowego (ewentualnie olej z pomidorów), 2 ząbki

Moja kraina smaków
Makaron z cukinią i miętą 130

dwie porcje) 1/2 cukinii 1/2 cebuli ząbek czosnku odrobina soku z cytryny 3 gałązki mięty sól i świeżo młotkowany pieprz do smaku 200 g makaronu – ja wybrałam tagliatelle łyżka oliwy   Na oliwie podsmażam pokrojoną w półplasterki cebulę, dodaję cukinię w półplasterkach. Solę i chwilę duszę pod przykryciem. Wrzucam czosnek pokrojony w plasterki i dolewam soku z cytryny. Dosalam

Figa S-makiem