Tagliatelle z dynią, boczkiem i winem w sosie śmietanowym z gałką muszkatołową
Tagliatelle z dynią, boczkiem i winem w sosie śmietanowym z gałką muszkatołową
Składniki (2 porcje): makaron tagliatelle 100 g dyni ( u mnie – hokkaido) 100 g boczku 1/4 szklanki białego wina 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia 100 ml śmietany kremówki sól himalajska, świeżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa ser grana padano Wykonanie: Makaron ugotuj al dente. Przygotuj składniki: Dynię obierz ze skórki, pozbądź się nasion a miąższ pokrój zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Boczek pokrój w dużą kostkę – około 2 – 3 cm. Rozgrzej patelnię i usmaż na niej boczek (bez ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Moja pasja smaku
Autor
Moja pasja smaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
boczek, dynia, makarony, makaron, ciasta z kremami, ciastka kremówki, tarta, makaron tagliatelle, ser, tagliatelle, drugie danie, dania z makaronem, makaron smażony, makaron z serem, ser biały, makaron z patelni
Inne przepisy z Moja pasja smaku
Dodaj komentarz