Tagliatelle z dynią, boczkiem i winem w sosie śmietanowym z gałką muszkatołową
Tagliatelle z dynią, boczkiem i winem w sosie śmietanowym z gałką muszkatołową
Składniki (2 porcje): makaron tagliatelle 100 g dyni ( u mnie – hokkaido) 100 g boczku 1/4 szklanki białego wina 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia 100 ml śmietany kremówki sól himalajska, świeżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa ser grana padano Wykonanie: Makaron ugotuj al dente. Przygotuj składniki: Dynię obierz ze skórki, pozbądź się nasion a miąższ pokrój zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Boczek pokrój w dużą kostkę – około 2 – 3 cm. Rozgrzej patelnię i usmaż na niej boczek (bez ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Moja pasja smaku
Autor
Moja pasja smaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
boczek, dynia, makarony, makaron, ciastka kremówki, tarta, ciasta z kremami, makaron tagliatelle, tagliatelle, ser, drugie danie, dania z makaronem, makaron smażony, makaron z serem, ser biały, makaron z patelni
Inne przepisy z Moja pasja smaku
Dodaj komentarz