Tagliatelle z przegrzebkami i sosem zabaglione

Tagliatelle z przegrzebkami i sosem zabaglione

Tagliatelle z przegrzebkami i sosem zabaglione

Makaron lubi większość. Przepis z magazynu Kuchnia. Warto spróbować, nam smakowało bardzo. Składniki 200 g solonego masła 1 pomarańcza 3 żółtka 100 g przegrzebków 400 g makaronu tagliatelle 1 pęczek szczypiorku sól pieprz Przygotowanie   Masło roztopiłem i sklarowałem. Sparzyłem wrzątkiem pomarańczę, obrałem cienko ze skórki, wycisnąłem sok. Skórkę pokroiłem na cienkie paski i blanszowałem 2 minuty, osączyłem. Sos : w kąpieli wodnej ubiłem żółtka z sześcioma łyżkami soku z pomarańczy. Gdy się połączyły po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.