użyłam z kaparami) 4 czarne oliwki 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego sól morska kilka pomidorków koktajlowych do podania: 400 g makaronu tagliatelle lub pappardelle (wstążki) Sos: 250 g świeżego szpinaku 250 ml śmietanki 30% (1 szklanka) 1 ząbek czosnku 80 g gorgonzoli lub fety w kostkach w zalewie 1 czubata łyżeczka mąki pszennej
Poezja smakudente makaron – takie trio, które sprawia, że nie chcę odrywać się od talerza! Jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i romantyczną kolację. Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * tagliatelle – 300 g * wędzony łosoś – 100 g * szalotka – 1 szt * pomidory koktajlowe – 100 g * oliwa z oliwek * sól * pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Pomidory polewamy odrobiną oliwy, lekko nacinamy
Ostra na Słodkoprzecieru pomidorowego; 1 łyżka oleju; 1 łyżeczka suszonego oregano; 1 łyżeczka suszonej bazylii; Szczypta płatków chili; Sól; Pieprz. MAKARON Z SERKIEM WIEJSKIM: 250 g krótkiego makaronu np. fale - tagliatelle mosse czy wstążki cięte ; 1 i 1/4 szklanki serka wiejskiego; 1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany18 %; 1/2 szklanki drobno posiekanego szczypiorku; Sól; Pieprz. DODATKOWO: 1 szklanka startego żółtego sera
Gospodyni MiejskaSkładniki: Pełnoziarnisty makaron np. tagliatelle 1 brokuł 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 podwójna pierś kurczaka 10-15 pieczarek 1 serek topiony kremowy 1/3 szklanki startego żółtego sera sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Sposób przygotowania: 1. Brokuł podzielić na różyczki, przepłukać pod bieżącą wodą i ugotować w lekko osolonej wodzie. 2. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Podsmażyć na niewielkiej
A Ty Smakuj Mniekosztuje zatem jedynie 36 zł. Lista zakupów Krewetki 200 g 2 piersi z kurczaka 8 podudzi z kurczaka (pałek) 0,5 kg jarmużu Makaron rurki (penne) Makaron tagliatelle Pół czerwonej kapusty Bakłażan średniej wielkości Cukinia średniej wielkości Mała czerwona papryka Mała żółta papryka Mała zielona papryka Główka średniej wielkości kopru włoskiego Mała cebula Czosnek Szczypiorek Pietruszka Szpinak Kilogram świeżych pomidorów
Niedzielny kucharzaglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami MAKARON Z kurczakiem i szpinakiem Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 15-20 minut Składniki: – 250 g makaronu tagliatelle lub innego – 1 pierś z kurczaka – 5 ząbków czosnku – 2 garści świeżych liści szpinaku (najlepsze będą małe listki baby) – 6 łyżek śmietany
nietylkopasta.plWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 350 g makaronu tagliatelle, duża pierś z kurczaka, opakowanie serka mascarpone (250 g), 200 ml bulionu, 3 łyżeczki curry, sól, pieprz, szczypta pieprzu cayenne, 2 łyżki oleju, garść posiekanej natki pietruszki, łyżeczka mąki + odrobina zimnej wody do zagęszczenia sosu. Przygotowanie: Olej mieszam
JejKuchniasmaczliwki czy awokado, z ciepłem i słońcem. Obiad był znakomity i dzielę się nim, bo może i Wam zasmakuje. Szybko się robi, szybko znika a brzuszek zadowolony, polecam. Buraczane tagliatelle z pesto z awokado i bazylii. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: Makaron tagliatelle (użyłam razowego) 1 podwójna pierś kurczaka 1 cebula 10 pieczarek 1/2 czerwonej papryki 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki kilka pomidorków koktajlowych sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, suszona bazylia Sposób przygotowania: 1. Pierś pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do kurczaka i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. 2. Dodać pokrojoną w półplasterki cebulę
A Ty Smakuj Mniekuchni. Do jego wykonania potrzebne jest nam czerwone pesto, które można przygotować parę dni wcześniej i przechowywać w lodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron z czerwonym pesto składniki Makaron tagliatelle 4 pieczarki 1/2 czerwonej cebuli około 2 łyżek czerwonego pesto (przepis) Makaron gotujemy al dente. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki i smażymy na oliwie z oliwek. Dodajemy
Delusional Trinepół op makaronu tagliatelle 1/4 dyni hokkaido pół cebuli 2 ząbki czosnku 1 pierś z kurczaka 2 łyżki pesto z bazylii lub rzeżuchy sól pieprz oregano pieprz ziołowy ser parmezan lub podobny oliwa do smażenia Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy. Dynię kroimy w kostkę, mięso również w kostkę, cebulę siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy czosnek, dodajemy cebulę
Gotowanie jest łatweenergii, lekko i pożywnie. Prawdziwki miałam mrożone ale może jeszcze w lesie są i warto się przejść. Do dania dodałam kiszone cytryny , idealny dodatek który nadaje daniu charakteru, polecam. Tagliatelle z prawdziwkami i krewetkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesałatki. Całość polewamy przygotowanym sosem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Sałatka z ziemniakami, brokułem, kurkami i serem lazur Sałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą Sałatka Cezar Tagliatelle ze szpinakiem, kurczakiem i gorgonzolą (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakSkładniki: 250 g brązowych pieczarek 2 marchewki 1 pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku 1 cebula 180 g śmietany 18% 1 łyżka masła parmezan natka kolendry sól, pieprz makaron tagliatelle Przepis: Czosnek i cebulę obieracie i siekacie na drobne kawałki. Marchewkę myjecie pod bieżącą wodą, obieracie i kroicie w kostkę. Na patelni roztapiacie masło, wrzucacie czosnek i cebulę i lekko
GRUBY WAŁEKzata'arem zapiekany bakłażan z pęczakiem roladki z grillowanego bakłażana ajwar bakłażan faszerowany z mięsem roladki z bakłażana z kozim serkiem caponata pasta z bakłażana grillowane bakłażany z fetą tagliatelle z bakłażanem i adżiką ------------------------------------------------------------- Pasta z bakłażana Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 2 upieczone bakłażany 1 upieczona papryka 3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz
Kulinarne przygody Gatity