tagliatelle - 1143 przepisów (strona:41/77)

Roladki z gruszką i gorgonzolą w sosie orzechowym 141

gorgonzola (z niebieską pleśnią) Oliwa z oliwek Sos orzechowy: ¾ szklanki bulionu drobiowego 100 g serka topionego (kremowego) 30 g sera gorgonzola Sól Pieprz ¼ szklanki orzechów włoskich 250 g pełnoziarnistego tagliatelle Pełnoziarnisty makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe). Rozbijamy tłuczkiem, bardzo cienko. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gruszkę obieramy

VioletoweKucharzenie
Szybki makaron z krewetkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami 156

minut. Wszystko, co musisz zrobić to ugotować makaron, a następnie przygotować szpinak, suszone pomidory i krewetki. Proste, szybkie i pocieszające w każdą pogodę! Składniki Ilość porcji: 2 Makaron tagliatelle – 150 g Krewetki – 200 g Szpinak – 100 g Suszone pomidory – 80 g Masło – 20 g Oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku Białe wino Sól i pieprz

ale Pysznie
Tagliatelle z wieprzowiną w sosie pieczarkowym 203

Chociaż Światowy Dzień Makaronu był wczoraj to żeby przedłużyć świętowanie zapraszam Was dopiero dzisiaj na danie z tagliatelle, które równie dobrze będzie smakowało jutro, bo na pyszne kluski z sosem czas zawsze jest dobry :D  Składniki na 3-4 porcje: (inspiracja: "Gotuj zdrowo i ze smakiem" cz. 1 Nature House)   ok. 300-350 g pieczarek

Simply Food
Makaron z sosem dyniowym i cukinią 156

latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Makaron z sosem dyniowym i cukinią Składniki – 2 porcje: Makaron tagliatelle – 200g Puree z dyni – ½ szklanki Cukinia – 1 sztuka Marchew – 1 sztuka Masło – 2 łyżki Czosnek – 2 ząbki Orzechy pini – 1 garść Parmezan – 3 łyżki startego Sól, pieprz, gałka muszkatałowa, rozmaryn

Kuchnia Bon Appetit
Piccata z piersi kurczaka – obiad w 30 minut 278

wystarczy, sos zrobi się kremowy i lekko szklisty.   Do gorącego sosu wkładamy usmażonego wcześniej kurczaka, podgrzewamy go. Posypujemy posiekaną pietruszką i podajemy gotowe danie z makaronem, np. wstążkami tagliatelle, albo z grubymi, chrupiącymi frytkami – świetnie pasuje do nich ten wyrazisty sos.   Jeśli zostanie Wam coś na drugi dzień, to koniecznie wyjmijcie z sosu niezjedzone plasterki cytryny przed schowaniem

Karo in the Kitchen
Makaron z kurkami w lazurowym sosie 177

kurek 100 g sera z przerostem niebieskiej pleśni 150 ml śmietanki 18% 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki łyżka masła 82% sól i biały pieprz makaron tagliatelle Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu.  Nie przelewaj makaronu po ugotowaniu zimną wodą! Kurki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym maśle podsmażyć drobno pokrojony

Atlas Smaków
Makaron z pesto bazyliowo- dyniowym i jajkiem w koszulce 156

mineralnych i błonnika, które w połączeniu z lekkim pesto oraz jajkiem w koszulce to zdrowy i pełnowartościowy posiłek. Serdecznie polecam przepis! Składniki (na 2 porcje): 120 gram makaronu pełnoziarnistego tagliatelle marki Lubella 3/4 szklanki puree z dyni* 1 szklanka bazylii świeżej 4-5 łyżek oleju z pestek dyni 2 łyżki wody 1 lampka Prosecco szczypta soli i pieprzu + sól

Mango Papaja
pulpeciki wieprzowe 125

masy mięsnej wyrabiać pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Każdy oprószyć mąką. Zagotować wodę z przyprawami i solą. Wrzucać pulpeciki na wrzącą wodę, gotować 4 minuty od zagotowania. Pulpeciki podałam z tagliatelle. zastawa

królestwo garów
Makaron z sosem śmietankowo-borowikowym 174

posypać natką pietruszki i skórką otartą z połowy cytryny. Smacznego Jeśli lubisz pyszne makarony, zobacz również: Smażony makaron ryżowy z kimchi i tofu Makaron z dynią i serem pleśniowym Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Spaghetti z sosem truflowym

Codziennik Kuchenny
Spaghetti pełnoziarniste z pesto pietruszkowym 159

pokrył cały makaron. Przełóż makaron na talerz i dodaj jeszcze trochę pesto i ewentualnie parmezanu. Smacznego Zobacz również: Pesto bazyliowe Pesto rosso Makaron z dynią i serem pleśniowym Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Spaghetti z sosem truflowym Smażony makaron ryżowy z kimchi i tofu Makaron z sosem śmietankowo-borowikowym

Codziennik Kuchenny
Potrawy na Sylwestra i Karnawał 183

wątróbki Potrawy na ciepło Mini pizza Chili con carne Bigos Paszteciki z pieczarkami Paszteciki z brązową soczewicą Amarantusowa tarta z marchewką i fenkułem Zapiekanka z kaszanki i ziemniaków Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Kurczak w stylu marokańskim Placuszki dyniowo-serowe z dipem czosnkowym Chorizo z cydrem Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Biała kiełbasa pieczona

Codziennik Kuchenny
Makaron w pikantnym sosie z wieprzowiną i suszonymi pomidorami / Spicy pork and sun-dried tomato pasta 310

moich ulubionych autorów Gino D’Acampo o tytule „Włoskie dania makaronowe”, którą wszystkim gorąco polecam. W oryginale został użyty makaron typu muszelki, ja jednak dałam mój ulubiony tagliatelle, wybór należy do Was Dania makaronowe zazwyczaj są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu i z tym także nie jest inaczej. Idealny obiad w po pracowitym dniu, zapraszam! Scroll down

karmelowy
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 30.09.2016r. 183

Zapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 1 5 przepisów.  Arek Tagliatelle z pistacj owym pesto     Małgosia Zupa z pora i zielonego groszku   Justyna Zapiekana cukinia z pieczarkami     Małgorzata Kurki i żurawina na kanapki     Joanna  Pizza z ziemniakami , su sz onymi pomidorami z bazylią i mozzarellą   Monika

Magiczne Życie Marty
Tagliatelle z pistacjowym pesto 144

piątek śpieszno nam do weekendu. Danie mega szybkie i mega smaczne. 20 min i obiad gotowy. Składniki 400 g makaronu tagliatelle 250 g ricotty 60 g orzechów pistacjowych 60 g orzechów włoskich 1 garść świeżej bazylii 2 łyżki startego parmezanu 100 ml oliwy z oliwek gałka muszkatołowa sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

R'n'G Kitchen
Makaron maślano - cytrynowy z krewetkami i przegrzebkami 183

latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Makaron maślano - cytrynowy z krewetkami i przegrzebkami Składniki – 2 porcje: Makaron np. tagliatelle – 200g Przegrzebki – minimum 8 sztuk Krewetki – 14-16 sztuk Żółta cukinia – 1 mała sztuka lub ½ dużej Czosnek – 2 ząbki Wino białe wytrawne – 120 ml Masło – 25 g Sok z ½ cytryny

Kuchnia Bon Appetit

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję