warto wybrać się na leśny spacer za miasto! Porcja dla 2-3 osób. Czarny makaron z kurkami i szpinakiem: 250 – 300 g świeżych kurek leśnych 250 g makaronu tagliatelle (u mnie czarny, barwiony atramentem kałamarnicy – może być też zwykły) 1 duża cebula 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki masła lub oliwy z oliwek mniej niż 1/4 szklanki białego
Poezja smakukażdym razem innego. Dzisiaj postanowiłam urozmaicić ją pulpecikami, natomiast do samej zapiekanki dałam dość sporo warzyw, bez których nie wyobrażam sobie obiadu. Składniki na 4-6 porcji: 400g makaronu tagliatelle Malma 600ml passaty (przecieru) pomidorowego 200g pieczarek ½ dużej papryki żółtej ½ dużej papryki czerwonej 350g zielonej fasolki szparagowej (ugotowanej świeżej lub mrożonej) 1 cebula 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano Sól
Fabryka pomysłówPrzygotowałam dzisiaj delikatny makaron z cukinią i suszonymi pomidorami , wyszedł pyszny! Składniki: 250 g makaronu tagliatelle Malma 2 średnie cukinie 8 suszonych pomidorów z zalewy 1 cebula 2 ząbki czosnku śmietanka 30% parmezan do posypania łyżka masła sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu około 7 minut. Umytą cukinie pokrój
Kukuleczkiwłoski makaron CARBONARA z dużą ilością boczku i kremowym sosem jajecznym. Szybki i prosty obiad dla zabieganych i leniwych! Składniki: 150 g makaronu tagliatelle 100 g wędzonego boczku 30 dag tatrego parmezanu 2 jajka 200 ml śmietanki 36 % 1 cebula 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek kilka listków bazylii sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Makaron
Menmagazinetylko biała część) 250g kurek 2 łyżki oleju sól, pieprz szczypta pieprzu kajeńskiego 125ml białego wytrawnego wina ½ puszki (ok.200ml) gęstego mleka kokosowego odrobina świeżo zmielonej gałki muszkatołowej 250g makaronu tagliatelle Pory umyj, przekrój na pół i posiekaj w cienkie półplasterki. Kurki oczyść, dokładnie umyj i osusz – większe sztuki pokrój na mniejsze kawałki. Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć
Roślinna - blog wegańskimakaronu tagliatelle Malma 200 g kurek 1 cebula 300 ml śmietany 22% 2 łyżki masła trochę tartego parmezanu sól pieprz oregano Makaron gotujemy w osolonym wrzątku , odcedzamy i odstawiamy. Kurki płuczemy pod bieżącą wodą, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę drobno siekamy i przysmażamy na łyżce masła, dodajemy kurki i smażymy do odparowania płynu, dodajemy śmietankę i przyprawiamy do smaku, gotujemy
Gotowanie jest łatwenatki pietruszki. Przepis odrobinę inspirowany spaghetti carbonara, jednak nieco wzbogacony o kilka dodatków, dzięki czemu danie jest sezonowe i ciekawsze. Składniki (na 2 porcje): 100 gram makaronu spaghetti, tagliatelle lub innego ulubionego 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 lampka białego, wytrawnego wina 100 gram mascarpone 100 gram kurek 1/2 pęczka natki pietruszki 2 jajka 100 gram surowego boczku świeżo
Mango Papajasłabość, więc gdy tylko zobaczyłam je w rozsądnej cenie, musiałam kupić. Wybór padł na klasykę, której dawno nie jadłam. Składniki na 2 porcje: 160g makaronu pełnoziarnistego gniazda lub tagliatelle (może być biały) 200g kurek 200g śmietany 18% lub jogurt grecki wraz z 1 łyżką serka śmietankowego np. Twój smak 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 mała cebula rozmaryn
Fabryka pomysłówBudyń rozrobić w zimnym mleku, mieszając, dodać do gotującej się zupy. Gotujemy jeszcze 2 minuty. odstawiamy do całkowitego wychłodzenia. W upalne dni podajemy schłodzone, najlepiej z dodatkiem ugotowanego makaronu tagliatelle
Z miłości do słodkościCarbonarę dodaje śmietanę. Czym właściwie jest Spaghetti Carbonara? Jest to makaron w sosie jajecznym z dodatkiem boczku. Składniki: ok. 200 g makaronu spaghetti (może być zarówno penne jak i tagliatelle) 100 g śmietany kremówki (płynna śmietana 30%) 2 jajka 100 g boczku wędzonego 30 g startego parmezanu + do posypania sól, czarny pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneprzygotowania tego dania. To niesamowite, że w tak krótkim czasie można przygotować coś tak pysznego - polecam! SKŁADNIKI (2 porcje) 250 g krewetek tiger 1/2 paczki ulubionego makaronu (polecam tagliatelle lub spaghetti) 1 papryczka chilli 1 pomidor 1 mała cebula 3-4 ząbki czosnku 1/2 pęczka pietruszki 3 łyżki zimnego masła 100 ml białego wina 1/2 cytryny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jeżeli używamy
DefinicjaSmakuprzygotowania: 20 minut Ilość porcji: 4-5 Składniki: Bób – opakowanie Szynka łagodnie wędzona – opakowanie ½ słoika suszonych pomidorów (najlepiej w oleju) Cebula Ząbek czosnku Makaron dla 4 osób ( u nas tagliatelle pełnoziarniste) Na patelni rozgrzewamy nieco oleju z suszonych pomidorów. Cebule kroimy w paski i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy, aż cebula się zarumieni i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek
Kolizje Smakówłyżki masła 2 łyżki kaparów z zalewy 1 czubata łyżka posiekanego koperku 1 czerwona cebula lub 2 szalotki 1 ząbek czosnku 200g suchego makaronu, z tych długich– bucatini, bavette, tagliatelle, fettucine, linguine 1 łyżka oliwy z oliwek sól
Karo in the Kitchenbazę - czyli bakłażana gdyż nadaje on daniu niesamowitego smaku. Do przygotowania tego dania użyłam - odkrytego ostatnio przeze mnie - makaronu Barilla Bavette - jest to coś pomiędzy spaghetti (moje ukochane) a tagliatelle. Jest długi i cienki ale delikatnie spłaszczony. Według opisu ze strony internetowej jest to odmiana spaghetti z Genui. Idealnie pasuje do tego przepisu jak i wielu innych. Stał się chyba
sierotka maRysia w kuchniSezon w pełni, truskawki coraz tańsze. Najlepiej użyć owoców z zaufanego źródła, a własne są najlepsze. Kolejny obiad na słodko <3 Składniki 300 g makaronu tagliatelle 200 g świeżych truskawek 2 łyżki słodkiej śmietany 1 łyżka cukru trzcinowego Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy
R'n'G Kitchen