Składniki: makaron tagliatelle 150 g wędzonego łososia w kawałku duża garść szpinaku 2 łyżki masła 2 łyżki białego serka (może być Almette lub inny) sól świeżo zmielony pieprz parmezan Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy zostawiając kila łyżek wody. Do makaronu dodajemy serek i mieszamy. Powstanie coś na zasadzie sosu. Na patelni rozpuszczamy masło. Dusimy opłukany i posiekany
MojaQchnia.plPytanie: Lubicie makarony? Osobiście, mogłabym je jeść codziennie, pod każdą postacią. Lasagne, tagliatelle, pappardelle, linguine, spaghtetti… Według mnie, najlepsze jest to, że pasują zarówno z słodkimi dodatkami jak i podane w sposób wytrawny. Najbardziej znane jest oczywiście znany makaron spaghetti z sosem bolognese, jak i tradycyjna lasagne z mięsem mielonym i sosem pomidorowym. Dzisiaj przedstawiam przepis na makaron penne
Jaglusiadanie jest nie tylko szybkie, ale też niebywale pyszne i prosto przyprawione! Nie trzeba wiele - smaki same w sobie są doskonałe. W pierwotnym zamyśle miałam wymieszać z gotowanym tagliatelle na patelni - tak jak lubimy, by ten makaron tak cudownie się oblepił sosem! Ale zrezygnowałam z tego pomysłu i na talerzach podałam osobno (tego już nie zdążyłam uchwycić, bo się głodomory
Kolorowy Przepisownik200g pieczonego kurczaka 100ml śmietanki 30% pół szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego (lub na pół z białym wytrawnym winem) 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 200g makaronu (np. tagliatelle) sól pieprz świeżo mielony szczypta oregano Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Czosnek posiekać. Pomidory pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać pokrojone mięso kurczaka
Obiad gotowyłyżka masła klarowanego lub zwykłego 200 ml śmietanki 12 lub 30 % 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz garść rukoli 10 pomidorków koktajlowych starty parmezan 200 g makaronu tagliatelle lub spaghetti Krewetki obieramy. Najpierw odrywamy główki i ściągamy pancerz. Na końcu wyciągamy ze środka jelito (czarna nitka). Główki i pancerzyki można zostawić i np. zamrozić. My robimy z nich wywar
Kuchnia od dwojgaszynka, ser, pistacje *w wersji vege oczywiście pomijamy produkty pochodzenia zwierzęcego :) PRZYGOTOWANIE: Cukinię obieramy i kroimy na równej długości paski ( wiem, że obecnie można kupić w wielu sklepach gotowe "tagliatelle" warzywne ). Kalafiora gotujemy do miękkości w mleku z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, soli i pieprzu. Ugotowanego kalafiora miksujemy ( razem z mlekiem w którym się gotował) na gładko . Dodajemy płatki drożdżowe
Marcepanowa kuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 200 g makaronu tagliatelle, 100 g serka topionego śmietankowego lub kremowego, około 150-200 g piersi z kurczaka, 1/2 kostki bulionowej, 5 łyżeczek śmietany, około 100-125 ml wody, curry, papryka słodka, pieprz (najlepiej świeżo mielony), sól, bazylia, ząbek czosnku, łyżka oleju
JejKuchniawymieszałam z makaronem tuż przed podaniem. Dzięki temu pozostał apetycznie chrupiący. Całość podałam z wiórkami parmezanu. Mmmm... mówię Wam, to danie to prawdziwe niebo w gębie! Składniki: 1 opakowanie Tagliatelle Festaiola Agnesi 250 g borowików mrożonych lub 2-3 garście borowików świeżych 120 g młodego szpinaku 6-8 plasterków wędzonego boczku 200 g śmietany 18% 1 łyżeczka masła 1 łyżka
Kulinarne Inspiracjedelikatnym sosie i z warzywami. Wszystko podałam z makaronem ryżowym, dzięki temu danie jest lekkie i bezglutenowe. Polecam jeść pałeczkami, moje dzieci miały niezłą zabawę :) 250 g makaronu ryżowego tagliatelle 2 filety z kurczaka 1 cebula 1 marchewka 1 cukinia 1 szklanka bulionu drobiowego 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 1/2 szklanki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki octu ryżowego
https:KKuchniaMniamprzygotować: Ziołowa sałatka ze szparagami Wiosenna sałatka ze szparagami Ciepła sałatka ze szparagów z fetą Risotto z białymi szparagami Zielone szparagi z sadzonymi jajkami Frittata ze szparagami Tagliatelle ze szparagami Makaron pełnoziarnisty ze szparagami Makaron z sosem szparagowym Tarta z zielonymi szparagami Tarta ze szparagami i pomidorami Tartaletki ze szparagami Szparagi gotowane na parze Pizza z zielonymi szparagami Zielona pizza
Kulinarne przygody Gatityprzygotować: Ziołowa sałatka ze szparagami Wiosenna sałatka ze szparagami Ciepła sałatka ze szparagów z fetą Risotto z białymi szparagami Zielone szparagi z sadzonymi jajkami Frittata ze szparagami Tagliatelle ze szparagami Makaron pełnoziarnisty ze szparagami Makaron z sosem szparagowym Tarta z zielonymi szparagami Tarta ze szparagami i pomidorami Tartaletki ze szparagami Szparagi gotowane na parze Pizza z zielonymi szparagami Zielona pizza
Kulinarne przygody Gatitypapryka czerwona ok. 200-250 g kiełbasy 450 g bobu mrożonego natka pietruszki oliwa z oliwek do smażenia sól, pieprz szczypta papryki chili 400 g makaronu (u mnie tagliatelle graham) ser żółty do posypania, np. parmezan Wykonanie: W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy mrożony bób. Gotujemy ok. 7 min, studzimy i obieramy ze skórki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną
Kuchnia MagdaLenygustu (dziękuję za zdjęcia na FB :)) Mam nadzieję, że makaron w takim wydaniu też polubicie :) SKŁADNIKI (dla 2 osób - 1 porcja 530 kcal) 200 g pełnoziarnistego makaronu tagliatelle 1/2 pęczka zielonych szparagów 200 g pomidorków koktajlowych pół małej białej cebuli 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 1 łyżka parmezanu sól, świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy
Moje Kuchenne Rewelacjesamo w sobie jest przepełnione idealną kompozycją smaków. Idealnie komponuje się z nimi makaron z ricottą, a dodatek indyka zapewnia nam pełnowartościowe białko. Składniki: -ok. 50g makaronu tagliatelle -duża łyżka ricotty -ok. 250g szparagów -ok. 100g piersi z indyka -przyprawy do mięsa: czosnek granulowany, kurkuma, curry, oregano, papryka słodka, chili, sól, pieprz Wykonanie: Indyka kroimy w małe kosteczki
Gawron w rosole