września 2018 Smakowity przepis na lekki, prosty i letni obiad - treściwy makaron z fasolką szparagową, kurczakiem i świeżymi pomidorami z pewnością przypadnie Wam do gustu! Składniki: makaron - 300g (użyłem tagliatelle) kurczak - 1, pojedynczy filet oregano - duża szyczpta papryka słodka - duża szyczpta bazylia suszona - duża szyczpta fasolka szparagowa - 300g pomidory - 3 większe oliwa - 2 łyżki masło - 60g parmezan - garść (tartego) bazylia
Pogotujmy.plSkoro mają być krewetki to w jak najlepszej odsłonie. Moja propozycja: z tagliatelle, w gęstym sosie śmietanowym, dorzucamy kilka suszonych pomidorów, szczypiorek, świeżą bazylię, zakończymy aromatycznym parmezanem i możemy poczuć się jak we Włoszech :) Inspirowałam się przepisem z książki What Katie Ate. Składnikiok. 300 g makaronu tagliatelle250 g mrożonych krewetek Black Tiger1 szklanka […] Artykuł Makaron z krewetkami pochodzi
Pink Envelopeinnym długim, płaskim też świetnie grzyby by się połączyły. Takie danie najlepiej tuż po przygotowaniu smakuje, bo kremowość ze śmietanki się czuje. Składniki: 400 g makaronu szerokiego tagliatelle, albo wąskiego lasagne, 250 g świeżych drobnych kurek, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, 1 trawa cytrynowa, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 200 ml słodkiej śmietanki 30%, ser żółty chedar, świeża
Moniki Smakołykipracą by zrobić sobie obiad. Padło ponownie na makaron. Tym razem wykorzystałam zalegający w lodówce świeży szpinak i serek mascarpone. Efekt bomba, także polecam! Składniki ( 2 porcje): 80 makaronu tagliatelle 250 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 120 g serca mascarpone łyżeczka oliwy do smażenia sól i pieprz Przygotowanie: szpinak umyj, osusz na patelni rozgrzej olej, dodaj szpinak, duś
Oka w rosole czyli KaFka gotujekolejny dzień. Wtedy pozostaje mi poranny kwadrans przed pracą gdy muszę zrobić sobie obiad. I tak dziś powstało to wege danie około 5 rano, w kwadrans. Składniki: 80 makaronu tagliatelle 10 g oliwy w oliwek 250 g cukinii 100 g cebuli 250 g przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku Przygotowanie: makaron ugotuj według instrukcji na jego opakowaniu cukinię umyj, obierz
Oka w rosole czyli KaFka gotujedomowy i szybki obiad ot tak, powstał i jest. Gotowy obiad podaję z tartym serem i natką lub świeżą bazylią, jest dodatkowo aromatycznie. Składniki: 500 g makaronu spaghetti, opcja: tagliatelle lub krótki mięsny sos z oliwkami tarty ser i natka do podania Przygotowanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie nieco krócej niż na opakowaniu. Podanie na dwa sposoby: makaron odcedzam, układam
Zasmakuj Kuchniniesamowite słodkie, a najbardziej zaskakuje smak pieczonego czosnku – delikatny, słodki, pełen aromatu. Wszystko wymieszane razem tworzy wielce smakowitą, letnią kompozycję. Składniki (na 2 porcje): 200g świeżego makaronu tagliatelle 250g pomidorków koktajlowych – użyłam truskawkowych 1 średnia cukinia 6 mały ząbków czosnku 1/4 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżka gęstego octu balsamicznego sól i pieprz do smaku parmezan w płatkach
Smaczna Stronadlatego spokojnie możecie zapakować je do pojemnika i zabrać na drugi dzień do pracy To co, idziemy do kuchni :)? Makaron w sosie kurkowym Porcja dla dwóch osób Makaron typu tagliatelle (ilość według uznania) 200 g kurek 200 g polędwiczek z kurczaka Gałązka rozmarynu 2 ząbki czosnku 100 ml śmietany 12 % + parmigiano reggiano + sól, pieprz + olej rzepakowy + natka pietruszki do posypania
365 dni dookoła kuchniminuty. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy, musztardę, śmietanę oraz cukier. Całość gotujemy około 15 minut. Do sosu dodajemy klopsiki i gotujemy kolejne 10 minut. Klopsiki podałam z makaronem tagliatelle. Świetnie również będą smakować z kaszą bądź ziemniakami. Notes - Pamiętajmy, że mięso musi pochodzić ze zidentyfikowanego miejsca i koniecznie musi być przebadane przez weterynarza, aby potwierdził, że mięso nadaje się
Wędrówki po kuchniświeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 200 ml śmietany 18% lub 30% szczypta gałki muszkatołowej pieprz i sól do smaku 1 - 2 łyżki masła klarowanego 200 g makaronu (u mnie tagliatelle) tarty żółty ser długodojrzewający do podania (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić makaron z sosem ze szpinaku? Nastawić wodę na makaron i ugotować go al'dente według przepisu na opakowaniu
Kuchcik gotujejedzenia zapragnęliśmy czegoś innego, przypadkiem weszliśmy dla małej kawiarnio - restauracji na obrzeżach Marrakeszu. O Matko! Makaron z owocami morza po prostu pachniał morzem, to był zapach morza z tagliatelle. A bagietka z wędzonym łososiem, grillowanym bakłażanem i oliwą? To była eksplozja smaku, próbowałam to zrobić w domu. Cóż za żałosny efekt osiągnęłam...bo jedzenie w Maroko ma duszę
Ale Pyszka!sól, pieprz do smaku Przepis banalny wszystkie składniki wrzucamy do blendera / robota kuchennego i miksujemy na gładką masę. Gotową masę podgrzewamy na patelni po czym dodajemy ugotowany makaron - polecam tagliatelle. Smacznego !!! Wartość odżywcza oraz kalorie: Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net
Smacznie Pysznie KaloryczniePomysł na pyszny i pożywny obiad dla wszystkich miłośników makaronów. Danie jest również świetną propozycją na romantyczną kolację dla dwojga Składniki /2 porcje: – 250 g makaronu (penne, tagliatelle itp.) – 1 opakowanie tuńczyka w oleju (w kawałku) – 1/2 ząbku czosnku – oliwa z oliwek – 200 g pomidorków koktajlowych – 1/2 średniej cebuli – sól i pieprz Przygotowanie
I LOVE LIFEEksplozja smaku. Składniki: makaron tagliatelle 2 filety z kurczaka 1 cukinia 1 garść fasolki szparagowej białej 6 pomidorków suszonych w ziołach 1 garść pomidorków koktajlowych 2 łyżeczki pasty pindżur 250 ml śmietanki 30% 2 łyżki śmietany 18 % sól pieprz 1 łyżka masła parmezan do posypania – może być w piórka Makaron gotujemy w osolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu
MojaQchnia.pl