Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem, posypujemy parmezanem. Wstawiamy do nagrzanego do 180'C piekarnika i zapiekamy ok 10 minut, podajemy pokrojone w plasterki na makaronie typu tagliatelle. SMACZNEGO! P.S Roladki możemy zwinąć w szynkę parmeńską przed podsmażeniem jeśli lubicie
Luźna KuchniaSkładniki: na 2 porcje 2 filety z kurczaka puszka mandarynek lub 3 świeże 1 op makaronu, najlepiej tagliatelle pesto: 0,5 opakowania rukoli 2 ząbki czosnku 1 cytryna 0,5 kubka startego dojrzewającego sera sól pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: filety myjemy, osuszamy, tniemy na mniejsze polędwiczki smażymy na oliwie, dolewamy odrobinę soku z mandarynek oraz dorzucamy
Luźna Kuchniaprzepisami. Uwielbiam włoską kuchnię, także od razu spróbowałam jednego przepisu z gazetki, lekko go modyfikując. Zastępiłam innym serem, ale wyszło i tak bardzo dobre danie obiadowe. Polecam! Świeży makaron Tagliatelle z brokułami, szynką prosciutto, jajkiem sadzonym i serem długodojrzewającym Stary Olęder. Czytaj więcej
Ana Mari's worldŚwieży makaron Tagliatelle, krewetki, do tego suszone pomidory, natka pietruszki i sos Gorgonzola to idealna propozycja na obiad każdego dnia :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldryzykowaniu w kuchni ufam swojej kobiecej intuicji i do tej pory się na niej nie zawiodłam ( przynajmniej w kuchni ;) ) Tak było i wczoraj , kiedy to na obiad przygotowałam ” Tagliatelle z kurczakiem w śmietanowo – orzechowym sosie „. Soczyste mięso , kremowy sos … Efekt nieziemski! Zdecydowanie do powtórzenia! SKŁADNIKI: ( na 2 porcje ) - makaron tagiatelle – 150 g – filet
Ostra na SłodkoDodatkową zaletą makaronu z sosem jest szybkość przygotowania posiłku. Zazwyczaj zrobienie sosu zajmuje mniej czasu niż ugotowanie makaronu. Dzięki temu w 10 minut mamy gotowy obiad. Składniki: makaron tagliatelle (ilość wg uznania), 2 garście liści szpinaku, 100 g wędzonego łososia, 2 łyżki sera mascarpone, 2 łyżki oleju rzepakowego, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz do smaku. Makaron ugotować al dente
Moja kraina smakówkolejna propozycja na szybki obiad z dodatkiem mojego ulubionego makaronu. Tym razem z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami. Składniki: makaron tagliatelle (ilość wg uznania), 1 duża pierś z kurczaka, 2 garście liści szpinaku, 5 kawałków suszonych pomidorów, 2 łyżki sera mascarpone, 2 łyżki oleju rzepakowego (ewentualnie olej z pomidorów), 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka curry, sól, pieprz
Moja kraina smakówmakaron. Uwielbiam dania obiadowe z makaronem, sałatki, lunchboxy z dodatkiem makaronów. Gdy gotuje się makaron, przygotowuję sos. I dosłownie po 10 minutach obiad jest gotowy. Składniki: makaron np. tagliatelle lub farfalle (ilość wg uznania), 150 g wędzonego łososia, 2 garście liści szpinaku, 5 kawałków suszonych pomidorów, 100 ml śmietanki 30%, 1 łyżka oleju rzepakowego (ewentualnie olej z pomidorów), 2 ząbki
Moja kraina smakówdwie porcje) 1/2 cukinii 1/2 cebuli ząbek czosnku odrobina soku z cytryny 3 gałązki mięty sól i świeżo młotkowany pieprz do smaku 200 g makaronu – ja wybrałam tagliatelle łyżka oliwy Na oliwie podsmażam pokrojoną w półplasterki cebulę, dodaję cukinię w półplasterkach. Solę i chwilę duszę pod przykryciem. Wrzucam czosnek pokrojony w plasterki i dolewam soku z cytryny. Dosalam
Figa S-makiempuszki. Pasuje też gotowy sos bolognese lub spaghetti ze słoika. Do mięsnego sosu świetnie pasuje także ryż, wszelaki makaron, sałaty lub surówki rozmaite. Podobny sos przygotowuję i podaję jako tagliatelle bolognese. Szybki obiad gotowy! SKŁADNIKI: 600 g mięsa mielonego z indyka, wieprzowego, wołowego lub cielęcego 1 cebula 3 ząbki czosnku oliwa sól, pieprz, słodka i ostra papryka, lubczyk, oregano
Zasmakuj KuchniLekki obiad na upalne dni. Same nowalijki dostępne na naszym targu. Same pyszności. Składniki: 400 g makaronu tagliatelle 500 g bobu 500 g pomidorów malinowych 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 1 garść bazylii 1 garść natki pietruszki cukier parmezan sól, pieprz Przygotowanie: Bób gotujemy przez 30 min. Studzimy, obieramy. Makaron gotujemy al’ dente. Posiekany czosnek lekko podsmażamy na rozgrzanej
R'n'G Kitchenszpinakiem SKŁADNIKI: 340 g szpinaku liście (mrożonego) 2 łyżki oleju 1 łyżka jogurtu greckiego sól, pieprz, gałka muszkatołowa 2 ząbki czosnku do podania makaron świderki, kolanka, penne, gwiazdki, tagliatelle, spaghetti PRZYGOTOWANIE: Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju. Wrzucam zamrożony szpinak, przykrywam i smażę na średnim ogniu pod przykryciem przez 5 minut. Po tym czasie zdejmuję pokrywkę, smażę kolejne 5 minut
Zasmakuj Kuchniowocami, a z dodatkiem smaku gorgonzoli-pyszności po prostu. Zachęcam do spróbowania tego połączenia. SKŁADNIKI: 0,40 dag. filetu z kurczaka 15 dag. gorgonzoli 2 gruszki konferencja makaron tagliatelle 200ml śmietany 30% 1 łyżka majeranku olej natka pietruszki przyprawy:sól,pieprz grubo mielony, gyros WYKONANIE: marynata do mięsa: 2 łyżki oleju 2 łyżki przyprawy gyros pieprz,sól majeranek mięso kroimy
Kuchnia Beatykupuję świeży makaron w butiku z włoskimi delikatesami. Tym razem wpadł mi w oko tagliolini z truflami. Tagliolini to makaron w kształcie wstążek, który jest cieńsza wersją bardziej znanej tagliatelli. Tagliolini faktycznie smakuje truflami. Trufle mają charakterystyczny zapach. Wystarczy odrobina tego drogiego grzyba aby wyczuć jego charakterystyczny aromat. Brokuły , salsiccia , pieczarki czy pesto to moje ulubione dodatki do makaronu. Świetnie
codojedzeniachrzanowy jest wspaniałym dodatkiem zarówno na zimno np. do jajka, lub na ciepło do zrazików mielonych,czy gotowanej wołowiny. Dziś przygotowałam go do zrazów wieprzowych i tagliatelle. SKŁADNIKI: zraziki: 0,40dag. mięsa mielonego przyprawy:sól,pieprz,majeranek cebula 2 ząbki czosnku sos: 1 mał kwaśna lub słodka (12%) śmietana 2-3 łyżki chrzanu 1-2 łyżek mąki pszennej WYKONANIE: mięso
Kuchnia Beaty