tagliatelle - 1143 przepisów (strona:30/77)

Makaron z sosem dyniowym, kurczakiem i szpinakiem 143

doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente i przełożyć do sosu. Wymieszać. Przełożyć na talerz i posypać startym parmezanem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Tagliatelle ze szpinakiem, kurczakiem i gorgonzolą → Makaron w sosie szafranowym z łososiem, cukinią i czerwonym pieprzem → Spaghetti z pesto → Makaron z sosem pomidorowym, kurczakiem i gorgonzolą → Makaron z tuńczykiem i cukinią

Oryginalny smak
Zupa grzybowa z soczewicą 96

szynki Henryk Kania 1 czerwona cebula 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 3 łyżki śmietany 30% 1/2 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki 1 liść laurowy 2 łyżki oliwy sól, pieprz makaron tagliatelle  Kiełbasę kroimy w półplasterki, cebulę również. W rondelku rozgrzewamy oliwę i dodajemy do niego pokrojoną kiełbasę i cebulę. Wszystko razem smażymy do momentu aż kiełbasa się lekko zarumieni. Soczewicę płuczemy

MamaOskarka
MAKARON W SOSIE ŚMIETANOWYM Z KREWETKAMI I BRANDY 176

włoskich 150 g krewetek BLACK TIGER (około 12 sztuk) 6 pomidorków koktajlowych  30 ml brandy (3 łyżki) 125 ml śmietanki 30% 1 łyżka octu balsamicznego 150 g makaronu tagliatelle 1 łyżka posiekanej natki pietruszki PRZYPRAWY: sól, pieprz, szczypta chili skórka otarta z 1/2 cytryny 2 łyżki soku z cytryny WYKONANIE Krewetki rozmarażamy (jeśli były mrożone) i dokładnie osuszamy

cool and minty
Makaron z cukinią i miętą 101

dwie porcje) 1/2 cukinii 1/2 cebuli ząbek czosnku odrobina soku z cytryny 3 gałązki mięty sól i świeżo młotkowany pieprz do smaku 200 g makaronu – ja wybrałam tagliatelle łyżka oliwy   Na oliwie podsmażam pokrojoną w półplasterki cebulę, dodaję cukinię w półplasterkach. Solę i chwilę duszę pod przykryciem. Wrzucam czosnek pokrojony w plasterki i dolewam soku z cytryny. Dosalam

Figa S-makiem
Makaron z cukinią i miętą 76

dwie porcje) 1/2 cukinii 1/2 cebuli ząbek czosnku odrobina soku z cytryny 3 gałązki mięty sól i świeżo młotkowany pieprz do smaku 200 g makaronu – ja wybrałam tagliatelle łyżka oliwy   Na oliwie podsmażam pokrojoną w półplasterki cebulę, dodaję cukinię w półplasterkach. Solę i chwilę duszę pod przykryciem. Wrzucam czosnek pokrojony w plasterki i dolewam soku z cytryny. Dosalam

Figa S-makiem
Makaron z cukinią i miętą 85

dwie porcje) 1/2 cukinii 1/2 cebuli ząbek czosnku odrobina soku z cytryny 3 gałązki mięty sól i świeżo młotkowany pieprz do smaku 200 g makaronu – ja wybrałam tagliatelle łyżka oliwy   Na oliwie podsmażam pokrojoną w półplasterki cebulę, dodaję cukinię w półplasterkach. Solę i chwilę duszę pod przykryciem. Wrzucam czosnek pokrojony w plasterki i dolewam soku z cytryny. Dosalam

Figa S-makiem
Domowy makaron 176

Poniżej podaje Wam przepis na uniwersalne ciasto na makaron. Można z niego zrobić makaron do rosołu, jak zrobiłam to ja, ale także przygotować makaron na lasagne czy zrobić makaron tagliatelle lub makaron na raviolo. Do przygotowania makaronu użyłam przystawki do makaronu do robota Kenwood Chef XL, co znacznie ułatwiło mi rozwałkowywanie ciasta. Możecie również ciasto wałkować w tradycyjny sposób

Kuchnia Bazylii
Klopsiki w sosie śmietanowo musztardowym 186

smaku pieprz świeżo mielony do smaku Dodatkowo: około 0,5 l bulionu  1 szkl śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka musztardy dijon olej kokosowy do smażenia 4 gniazda makaronu tagliatelle mąka do obtaczania Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę i razem z pokrojonym w plasterki czosnkiem podsmażyć na złoto na niewielkiej ilości oleju. Do mięsa  mielonego przełożyć zrumienioną cebulkę dodać

Ala piecze i gotuje
MAKARON Z MASCARPONE 85

Bardzo smaczny sam, idealny jako baza do kulinarnych eksperymentów – prosty makaron z sosem mascarpone 🙂 Składniki (na 2 porcja): 200g makaronu tagliatelle 2 łyżki drobno posiekanej cebuli 2 ząbki czosnku (bardzo drobno posiekane lub zmiażdżone) 4 łyżki mascarpone 1 łyżka masła pieprz sól cebulę zeszklij na maśle ugotuj makaron al dente. Gdy będzie gotowy [...] Artykuł MAKARON Z MASCARPONE pochodzi

SandraFrej.com
Makaron z pastą z oliwek i awokado 54

ochoty na gotowanie… Wtedy sięgam po jeden ze sprawdzonych przepisów, dzięki którym mogę przygotować smaczny posiłek w kilka chwil. Na blogu pojawiło się już kilka takich dań, m.in. tagliatelle ze szpinakiem i pieczarkami, które

Vegan Taste
Makaron ze szpinakiem i mascarpone 100

mascarpone 1 szalotka 1 ząbek czosnku 2 suszone pomidory 2 łyżki tartego parmezanu 1 łyżka oliwy sól pieprz 5-6 orzechów włoskich (wyłuskanych, posiekanych) 150g makaronu capellini (lub spaghetti, tagliatelle) Szalotkę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać pokrojony w kostkę boczek i suszone pomidory, smażyć aż boczek się zrumieni. Dodać opłukany szpinak, smażyć aż szpinak zwiędnie. Dodać

Obiad gotowy
Dorsz z pesto i makaronem 149

migdałów ( bez skórki całe) – 80 ml oliwy z oliwek – 50 ml białego wina – 4 ćwiartki cytryny – sól i pieprz – ok. 400g makaronu tagliatelle Przygotowanie: Migdały, czosnek, suszone pomidory, bazylię oraz ser drobno zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem. Cały czas mieszając dodaj oliwę ok. (50 ml). Masa musi być gęsta. Dorsz oprósz sola i pieprzem. Posmaruj

I LOVE LIFE
makaron domowy 134

potrzebna grubość i szerokość. Gotowa ć, w osolonej wodzie przez zaledwie kilka minut, w zależności od grubości. . Podawać z ulubionym sosem. Cieszyć się!! Z tego przepisu mo żna zrobic tagliatelle , szerokie Pappardelle , lasagne lub makaron tortellini czy ravioli. Gramatura podstawowa to o 100 gr (oko ło 2/3 filiżanki) z mąki i 1jajka   Proponuję ważenie mąki dla bardziej precyzyjnego pomiaru

w mojej kuchni
Tagliatelle z indykiem, chorizo, dynią i groszkiem 131

Składniki: 300 g makaronu tagliatelle 1 mała cebula 2 ząbki czosnku ok. 200 g chorizo 600 g mięsa z udźca indyka ok. 250 g mrożonego groszku ok. 250 g dyni posiekana natka pietruszki 2 łyżki mąki 2/3 szklanki słodkiej śmietanki łyżka musztardy zioła prowansalskie, słodka papryka, wędzona papryka w proszku, sól, pieprz olej do smażenia Na oleju zeszklić posiekaną cebulę

Czerwień i błękit
Makaron z sosem borowikowym 88

Pyszne połączenie makaronu z borowikami. Makaron wstęgi ozdobne można zastąpić tagliatelle. Składniki 400 g makaronu wstęgi ozdobne 250 g świeżych borowików 2 pomidory 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine parmezan szczypiorek sól pieprz Przygotowanie Pomidory umyłem, sparzyłem w osolonym wrzątku, a następnie schłodziłem w zimnej wodzie. Obrałem ze skórki, podzieliłem na 4 części, usunąłem nasiona. Miąższ

R'n'G Kitchen