tagliatelle - 1143 przepisów (strona:39/77)

Makaron ze szparagami, indykiem i ricottą 151

samo w sobie jest przepełnione idealną kompozycją smaków. Idealnie komponuje się z nimi makaron z ricottą, a dodatek indyka zapewnia nam pełnowartościowe białko.  Składniki: -ok. 50g makaronu tagliatelle -duża łyżka ricotty  -ok. 250g szparagów -ok. 100g piersi z indyka -przyprawy do mięsa: czosnek granulowany, kurkuma, curry, oregano, papryka słodka, chili, sól, pieprz Wykonanie: Indyka kroimy w małe kosteczki

Gawron w rosole
Tagliatelle z sosem pomidorowym i parmezanem 176

zwykle,ale nie miałam pomysłów na nowy talerz. Może to będzie dla was inspiracją na niedzielny obiad  czy kolację . Składniki 4-6 osób 1 opakowanie makaronu sugeruje "TAGLIATELLE" 0,5 kg mielonego mięsa wołowego 1 cebula drobno pokrojona 4 ząbki czosnku przetartego na prasie 2 łyżki oliwy z oliwek Sos: 2 PUSZKI WŁOSKICH POMIDORÓW W SOSIE WŁASNYM 4 świeże

Viola cooks with passion
Smietankowe penne ze szparagami 114

wskazane dla osób z dną moczanową, bo niestety przyczyniają się do odkładania kwasu moczowego w organizmie. SKŁADNIKI (dla 4 osób) pęczek młodych zielonych szparagów 400 g makaronu penne lub tagliatelle 100 g plastrów surowego wędzonego boczku 400 ml śmietanki 12 lub 30 % 1 łyżka masła 8 pomidorków koktajlowych sól pieprz parmezan lub inny twardy ser do posypania szczypta szafranu - opcjonalnie

Kuchnia od dwojga
Naleśnikowy makaron wasabi z truskawkami 144

Smażymy naleśniki z podanych składników, dzięki wasabi jest on nieco ostry i lekko zielonkawy ;). każdy z nich zwijamy w rulon i kroimy na tagliatelle. 2/3 truskawek miksujemy z serkiem homogenizowanym. tak przygotowaną masą zalewamy naleśnikowy makaron, dodajemy resztę truskawek pokrojonych w plastry (zostawiamy 2 do dekoracji), mieszamy. dekorujemy danie pokrojoną truskawką i odrobiną cukru pudru, konsumujemy

Gocha gotuje!
Makaron tagliatelle z brokułem, serem kozim i orzechami włoskimi 158

Składniki: ∙ makaron tagliatelle (u mnie z burakiem) ∙ brokuł ∙ ser kozi pleśniowy ∙ orzechy włoskie ∙ sól morska ∙ świeżo mielony pieprz Sposób przygotowania: Makaron i brokuła gotujemy al dente w osolonej wodzie, orzechy włoskie prażymy na suchej patelni. Makaron wykładamy na talerz, dodajemy pokrojonego na mniejsze kawałki brokuła, plasterki sera koziego, posypujemy prażonymi orzechami włoskimi, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą morską. Smacznego

Gocha gotuje!
Ostre krewety na makaronie 114

chilli, chwilę duszę. Dodaję obrane i oczyszczone krewetki. Chwilę duszę. Dodaję wyciśniętą cytrynę i pietruszkę. Jeszcze chwilę duszę i dodaję śmietanę. Sos musi przejść smakiem krewetek. Podaję z makaronem tagliatelle lub spaghetti. Smacznego.   Artykuł Ostre krewety na makaronie pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
MAKARON Z CUKINIĄ, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 150

bazie będzie miał odpowiednią konsystencję, bez konieczności dodawania śmietany. Polecam dla wszystkich zapracowanych, na szybką i ciepłą kolację po pracy. SKŁADNIKI / 2 porcje 120 g makaronu jajecznego tagliatelle 1/2 małej cukinii 3-4 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki oleju ze słoiczka z pomidorami 6 kawałków suszonych pomidorów 2 garści listków szpinaku 1/4 papryczki chili 60 g tartego parmezanu ćwiartka

cool and minty
JABŁKA KARMELIZOWANE W CYDRZE Z TAGLIATELLE 163

Dziś propozycja na lekki , słodki obiad  z przepysznym i jabłuszkami i cydrem  1 op.makaronu tagliatelle 3 łyżki cukru trzcinowego 3 obrane jabłka 150 ml.cydru odrobina wody ****************************** Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozpuścić cukier ,podgrzewać , aż stanie się złocistobrązowy.Następnie obrane i pokrojone w kostkę jabłka dodać do karmelu.Gotować 5 minut by owoce trochę się

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Makaron z krewetkami, pomidorami i czosnkiem 228

oczyszczone, obiad przygotujemy błyskawicznie. Zdecydowanie lepiej użyć szarych krewetek – te różowe są już wstępnie podgotowane i bardzo łatwo je przesuszyć. Możecie użyć dowolnego makaronu – my najbardziej lubimy tagliatelle (wstążki). Często używamy smakowego np. z dodatkiem niedźwiedziego czosnku, chilli czy z dodatkiem atramentu z kałamarnicy (na zdj.). Takie smakowe makarony często można spotkać w dyskontach. Porcja dla 2 głodnych

Poezja smaku
Jak ugotować idealny makaron 118

rodzaju makaronu, jakiego chcemy użyć do sporządzenia naszego dania, istnieją różne czasy jego gotowania. 3-5 minut – tyle czasu potrzebujemy w przypadku makaronów świeżych takich jak: fettuccine, tagliatelle czy lazania. 6-9 minut – w przypadku makaronów cienkich, bezjajecznych takich jak: spaghettini, muszelki i świderki. 12-15 minut – w przypadku makaronów grubych, takich jak: spaghetti, penne, ziti

PysiaGotuje.pl
Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym (bolognese) 109

jest bardzo łatwy do samodzielnego przygotowania. Wystarczy tylko kilka dobrej jakości składników i pyszny obiad gotowy. A jeśli chcemy podać danie w prawdziwie włoskim stylu, zamieńmy spaghetti na tagliatelle i podajmy z listkiem świeżej bazylii. makaron spaghetti (ilość wg potrzeby) ok. 500-700 g mielonego mięsa 2 cebule 1 duża marchewka 3 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów krojonych oregano przyprawa

Smaki Na Talerzu
Makaron z pesto z suszonych pomidorów 184

Wartości odżywcze 1 porcji: Energia: 660,2 kcal Białko: 40,1 g Tłuszcze: 23,3 g Węglowodany: 72,5 g   Sprawdź również ten przepis – makaron tagliatelle .   Artykuł Makaron z pesto z suszonych pomidorów pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie

ale Pysznie
Spaghetti z cukinii z krewetkami, niskowęglowodanowy posiłek bogaty w kwasy omega 3. 113

łyżki śmietany creme fraiche chilli, kminek, sól, pieprz Sposób przygotowania: Cukinię obierz specjalną obieraczką do spaghetti. Możesz również cukinię obrać zwykłą obieraczką do warzyw tworząc grube paski a la tagliatelle. Posól i odstaw na pół godziny. Następnie podsmaż cukinię na łyżce oleju rzepakowego przez około 5 minut aż lekko zmięknie. Nie robimy tego zbyt długo gdyż nie chcemy, żeby cukinia

wysmienity
ZIOŁOWE TAGLIATELLE Z SOSEM BESZAMELOWYM 169

Kremowy sos na bazie sosu beszamel,tymianku i bazylii,zaciągnięty żółtkiem dla kremowej konsystencji. 1 paczka makaronu tagliatelle Oliwa 1 łyżka czubata mąki Gałka muszkatołowa 250 ml.mleka Sól Biały pieprz Masło 1 żółtko 100 ml.śmietany kremówki Parmezan  Suszona bazylia albo świeża Szczypiorek Tymianek ********************************  Makaron ugotować w osolonej wodzie al' dente z łyżką oliwy.Odcedzić i wymieszać jeszcze

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania