jest pyszna i słodka. Polecam na weekendowy obiad! PRZEPIS NA MAKARON Z KURKAMI RIGATONI Z KURKAMI W ŚMIETANKOWYM SOSIE Z RUKOLĄ I PARMEZANEM SKŁADNIKI: - 2 porcje rigatoni ( pasują też tagliatelle) - 3 garście kurek - 1 mała kolba kukurydzy - 2 garście rukoli - 2 łyżki masła - 2 łyżki oliwy z oliwek - sól, pieprz - 4 łyżki serka śmietankowego typu philadelphia - 2 łyżki śmietanki
SMYKWKUCHNIgotuję makaron i danie praktycznie gotowe. Tutaj zużyłam końcówek makaronu z buraczkami i oregano, dodajcie swój ulubiony. Tym razem moje ulubione składniki czyli szparagi i owoce morza, idealne połączenie. Tagliatelle z owocami morza i szparagami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMakaron z cukinią i marchewką Na dwie porcje: 160 g pełnoziarnistego makaronu tagliatelle 1 spora cukinia (ok. 500g) 1 duża marchew 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku posiekana gałązka mięty (ok. 10 listków) 1/2 łyżeczki oregano
peggiwkuchniczosnku nać pietruszki do posypania 1/2 szklanki sera żółtego (użyłam cheddara) 140 g makaronu ryżowego Przygotowanie: W dużym garnku zagotować wodę i posolić ją. Wrzucić makaron ryżowy (u mnie tagliatelle 5mm grubości) do wody i wymieszać. Przykryć i pozostawić na około 10 minut do namoczenia. Po tym czasie odcedzić. Na patelni rozgrzać masło. Czosnek drobno posiekać i wrzucić na patelnię
JaglusiaMówi się, że włoskich makaronów jest tyle, ile dni w roku. Chociaż jest to sporą przesadą, Włosi faktycznie mają się czym pochwalić. Spaghetti, tagliatelle, penne czy fusilli to zaledwie kilka przykładów. Warto poznać ich więcej. Jak wynika z raportu Talerz Polaka 2015 przygotowanego przez PizzaPortal.pl, dla 54 proc. Polaków kuchnia włoska jest jedną z ulubionych. Chociaż wśród zamawianych dań króluje
Tradycyjna KuchniaSzybki, ale bardzo smaczny pomysł na obiad inspirowany sycylijską pastą alla Norma. To ciągnący makaron jajeczny tagliatelle otulony aromatycznym sosem z bakłażanów, pomidorów i czosnku. Moją wersję postanowiłam nieco odchudzić. W tradycyjnej recepturze bakłażana się smaży, ale wtedy danie jest bardziej tłuste - to warzywo jest jak gąbka - wchłonie każdą ilość oleju. Postanowiłam więc bakłażana pokroić, lekko skropić oliwą i upiec
Kulinarne Inspiracjeminut przykryte ściereczką , aby ciasto odetchnęło. Ciasto wałkujemy partiami na obsypanej mąką stolnicy lub blacie na grubość 3mm i kroimy w wstążki o szerokości 0.5 cm. Makaron tagliatelle gotujemy w osolonej wrzątku .Podajemy z bitą śmietaną posypaną jagodami.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiBardzo treściwa i konkretna potrawa dla całej rodziny z kawałkami piersi kurczaka. 1 duży paczka makaronu tagliatelle 1 op.sera feta 1/2 kg.piersi kurczaka 2 łyżki przecieru pomidorowego sól 1 łyżeczka bazylii 1 posiekana cebula 2 łyżki sosu chili pieprz pieprz CAJUN sok z 1/2 cytryny Olej ***************************** Mięso kroimy w cienkie kawałki , popieprzyć i posolić.Usmażyć na oleju
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijego przekrojeniu. Ma słodki, maślany smak. Burrata jest specjalnością Apulii - regionu położonego w południowych Włoszech. Pieczone pomidorki są słodkie i mają nieziemski smak a pesto dodaje całości smaczku, polecam. Tagliatelle z Burratą, pieczonymi pomidorkami i pesto. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSKŁADNIKI: - 1/3 główki sałaty ( u mnie masłowa) - 3 łyżki czerwonej fasoli na parze - kulka mozzarreli - 1 brzoskwinia (koniecznie dojrzała i słodka) - 2 łyżki orzechów laskowych - 1/4 dużego dojrzałego awokado - tagliatelle z ogórka zielonego - listki mięty - otarta skórka z cytryny - 1 łyżka octu balsamicznego - 2 łyżki oliwy z oliwek - odrobina soli W/w składniki wymieszaj i gotowe! Smacznego
SMYKWKUCHNIpłynnych koktajli). Tak naprawdę możemy wszystko nawet utrzeć w moździerzu, ale jeśli nie masz porządnego to weź blender. Gotowe pesto możemy zużyć dowolnie, ja najbardziej lubię z makaronem (tagliatelle lub spaghetti). Pesto z rukoli ze słonecznikiem Sprawdź też mój przepis na... PESTO BAZYLIOWE NA BAZIE PRAŻONYCH PESTEK DYNI *post archiwalny, zdjęcie nie oddaje prawdziwego koloru
Kolorowy Przepisownikzbędnych udziwnień i przesady. A jestem pewna, że ta kremowa, delikatnie maślana wersja makaronu przypadnie do gustu prawie każdemu. Koniecznie wypróbujcie, zapewniam, że jest pysznie. Składniki: 200 g makaronu tagliatelle u mnie bazyliowe 1 (ok. 300 g) młoda cukinia 0,5 szklanki (125 ml) śmietanki 30% 1 mała młoda cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki startego parmezanu 1 łyżka masła
Fitsweet.meŻyczę wszystkim powodzenia i zapraszam na moje włoskie danie, które rozwieje deszczową pogodę i pobudzi najczulsze zmysły. To danie jest lekkie, proste , szybkie i ...pyszne! Główne składniki to: Składniki Tagliatelle all'Uovo Bolognesi BARILLA gotowy przecier ze smażonych pomidorów z oliwą z oliwek cukinia zielona i żółta papryka igołomska szynka parmeńska dojrzewająca minimu 24 miesiące oliwa z oliwek extra
Z Kuchni Do Kuchnipomidorków koktajlowych 100g bryndzy pietruszka lub bazylia 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka oliwy z chilli mix suszonych warzyw pieprz, sól INGREDIENTS: 2-3 servings 200g wholemeal, tagliatelle pasta shallot 200g button mushrooms eggplant 10 pcs. cherry tomatoes 100g sheep cheese parsley or basil 2 tbsp rapeseed oil 1 tbsp olive oil with chili mix dried vegetables
Better Life By Auntie JuPotrawa jest niesamowicie prosta i pyszna! Pesto przygotowuję samodzielnie, więc tylko ono pochłania mi czas. Pesto świetnie współgra z każdym prawie rodzajem makaronu, najchętniej jednak mieszam je z penne, tagliatelle lub świderkami. Pamiętam, że pierwszych gości po przeprowadzce do Krakowa podjęłam właśnie tym daniem i żałowałam wtedy, że nie zrobiłam go więcej, gdyż kilka osób życzyło sobie taka michę
Raj dla Podniebienia