tagliatelle - 1143 przepisów (strona:36/77)

makaron z gulaszem mięsno grzybowym – LUBELLA I KOSZ GRZYBÓW 141

składniki: ok. 250 – 400 g makaronu Lubella Wstążki długie nr 11, Tagliatelle Rigate ok. 500 g mięsa (dziczyzny lub wieprzowiny) 200 g świeżych grzybów leśnych (np. prawdziwków, borowików…) 2 cebule 2 ząbki czosnku 250 ml śmietany 1 łyżka mąki sól, pieprz, słodka papryka w proszku, ulubione zioła do mięsa ziele angielskie, liść laurowy tłuszcz do smażenia natka pietruszki

Domowy Smak Jedzenia
Makaron ze szpinakiem i grillowanymi krewetkami 127

plany na jutrzejszy obiad? Może ktoś pokusi się i przygotuje moją wersję makaronu ze szpinakiem i grillowanymi krewetkami z makaronem i plasterkiem parmezanu. Zapraszam!   Składniki: 200 g makaronu tagliatelle ugotowanego wg przepisu 12-15 szt krewetek 7-8 garści liści świeżego szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku natka pietruszki oliwa 2-3 łyżki masła sól pieprz ser typu parmezan

Trufelkowo
Villa Toscania, czy była to podróż do prawdziwej Italii? 128

mnie wszystkie propozycje, uwielbiam kiedy jest na nie sezon.   Tata zamówił te ze szpinakiem, więc wymieniliśmy się jednym pierożkiem.   Przemysław poprosił o gnocchi z szynką tyrolską. Mama tagliatelle z prawdziwkami.   Dziadkowie zdecydowali się na łososia z grilla z warzywami. Wszystkie dania były pięknie podane i bardzo smaczne. Były nad nimi ochy i achy, niebo w gębie! Spróbowałam

Trufelkowo
Makaron z kurczakiem, brokułem i fasolką szparagową w lekkim sosie 184

delikatnym sosem i parmezanem stanowią posiłek prosty ale zarazem smaczny. Idealny w ciągu tygodnia, kiedy niewiele mamy czasu na gotowanie.  Składniki (na 2 porcje): 100 gram makaronu lubella Tagliatelle  300 gram piersi kurczaka  100 gram brokuł garść zielonej fasolki szparagowej  1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia  sól, pieprz, majeranek i wędzona papryka

Mango Papaja
Makaron z pietruszkowym pesto 151

ogródku. Składniki: 2-3 ząbki czosnku 100g natki pietruszki (około 2 pęczków) 100g łuskanych orzechów włoskich 6-8 łyżek oliwy z oliwek sól, świeżo mielony czarny pieprz makaron tagliatelle sól Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonym wrzątku wg czasu podanego na opakowaniu. Odcedzamy. W czasie kiedy gotuje się makaron prażymy orzechy na suchej patelni. Natkę myjemy i osuszamy. Odrywamy łodyżki

Pyry na Gaz
RIGATONI Z KURKAMI W ŚMIETANKOWYM SOSIE Z RUKOLĄ I PARMEZANEM 168

jest pyszna i słodka. Polecam na weekendowy obiad! PRZEPIS NA MAKARON Z KURKAMI RIGATONI Z KURKAMI W ŚMIETANKOWYM SOSIE Z RUKOLĄ I PARMEZANEM SKŁADNIKI: - 2 porcje rigatoni ( pasują też tagliatelle) - 3 garście kurek - 1 mała kolba kukurydzy - 2 garście rukoli - 2 łyżki masła - 2 łyżki oliwy z oliwek - sól, pieprz - 4 łyżki serka śmietankowego typu philadelphia  - 2 łyżki śmietanki

SMYKWKUCHNI
Tagliatelle z owocami morza i szparagami 178

gotuję makaron i danie praktycznie gotowe. Tutaj zużyłam końcówek makaronu z buraczkami i oregano, dodajcie swój ulubiony. Tym razem moje ulubione składniki czyli szparagi i owoce morza, idealne połączenie. Tagliatelle z owocami morza i szparagami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Makaron z cukinią i marchewką 228

Makaron z cukinią i marchewką Na dwie porcje:     160 g pełnoziarnistego makaronu tagliatelle     1 spora cukinia (ok. 500g)     1 duża marchew     1 średnia cebula     1 ząbek czosnku     posiekana gałązka mięty (ok. 10 listków)     1/2 łyżeczki oregano

peggiwkuchni
Makaron ryżowy z sosem kalafiorowym 195

czosnku nać pietruszki do posypania 1/2 szklanki sera żółtego (użyłam cheddara) 140 g makaronu ryżowego Przygotowanie: W dużym garnku zagotować wodę i posolić ją. Wrzucić makaron ryżowy (u mnie tagliatelle 5mm grubości) do wody i wymieszać. Przykryć i pozostawić na około 10 minut do namoczenia. Po tym czasie odcedzić. Na patelni rozgrzać masło. Czosnek drobno posiekać i wrzucić na patelnię

Jaglusia
Parpadelle, fusilli, rigatoni, fiocchi... Poznaj rodzaje włoskich makaronów 146

Mówi się, że włoskich makaronów jest tyle, ile dni w roku. Chociaż jest to sporą przesadą, Włosi faktycznie mają się czym pochwalić. Spaghetti, tagliatelle, penne czy fusilli to zaledwie kilka przykładów. Warto poznać ich więcej. Jak wynika z raportu Talerz Polaka 2015 przygotowanego przez PizzaPortal.pl, dla 54 proc. Polaków kuchnia włoska jest jedną z ulubionych. Chociaż wśród zamawianych dań króluje

Tradycyjna Kuchnia
Tagliatelle z bakłażanem i pomidorkami koktajlowymi 167

Szybki, ale bardzo smaczny pomysł na obiad inspirowany sycylijską pastą alla Norma. To ciągnący makaron jajeczny tagliatelle otulony aromatycznym sosem z bakłażanów, pomidorów i czosnku. Moją wersję postanowiłam nieco odchudzić. W tradycyjnej recepturze bakłażana się smaży, ale wtedy danie jest bardziej tłuste - to warzywo jest jak gąbka - wchłonie każdą ilość oleju. Postanowiłam więc bakłażana pokroić, lekko skropić oliwą i upiec

Kulinarne Inspiracje
JAGODOWA ROZKOSZ 122

minut przykryte ściereczką , aby ciasto odetchnęło. Ciasto wałkujemy partiami na obsypanej mąką stolnicy lub blacie na grubość 3mm i kroimy w wstążki o szerokości 0.5 cm. Makaron tagliatelle gotujemy w osolonej wrzątku .Podajemy z bitą śmietaną posypaną jagodami.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
TAGLIATELLE Z KURCZAKIEM I SEREM FETA 188

Bardzo treściwa i konkretna potrawa dla całej rodziny z kawałkami piersi kurczaka.  1 duży paczka makaronu tagliatelle 1 op.sera feta 1/2 kg.piersi kurczaka 2 łyżki przecieru pomidorowego sól 1 łyżeczka bazylii 1 posiekana cebula 2 łyżki sosu chili  pieprz pieprz CAJUN sok z 1/2 cytryny Olej *****************************  Mięso kroimy w cienkie kawałki , popieprzyć i posolić.Usmażyć na oleju

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tagliatelle z Burratą, pieczonymi pomidorkami i pesto 164

jego przekrojeniu. Ma słodki, maślany smak. Burrata jest specjalnością Apulii - regionu położonego w południowych Włoszech. Pieczone pomidorki są słodkie i mają nieziemski smak a pesto dodaje całości smaczku, polecam. Tagliatelle z Burratą, pieczonymi pomidorkami i pesto. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z mozzarellą i cytrusową posypką! 159

SKŁADNIKI: - 1/3 główki sałaty ( u mnie masłowa) - 3 łyżki czerwonej fasoli na parze - kulka mozzarreli - 1 brzoskwinia (koniecznie dojrzała i słodka) - 2 łyżki orzechów laskowych - 1/4 dużego dojrzałego awokado - tagliatelle z ogórka zielonego - listki mięty - otarta skórka z cytryny - 1 łyżka octu balsamicznego - 2 łyżki oliwy z oliwek - odrobina soli  W/w składniki wymieszaj i gotowe! Smacznego

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania