tagliatelle - 1143 przepisów (strona:24/77)

Restauracja Sarmacka - opinia 123

risotto z warzywami (26 zł). Mąż wybrał żurek z jajkiem i kiełbasą (8zł), a na drugie danie zapiekany filet z kurczaka z suszonymi pomidorami i serem camembert podany na tagliatelle z sosem ziołowo-pomidorowym (27 zł).  zupa chrzanowa zapiekany filet z kurczaka z suszonymi pomidorami i serem camembert podany na tagliatelle z sosem ziołowo-pomidorowym Pierwsze wrażenia? Przepyszna zupa

Pasja Smaku
Klopsiki. Pieczarki. Makaron. 181

dlonie trzymajac w nich kubek goracej czekolady. Doskonale sprawdza sie tez sycaca i rozgrzewajaca zupa, ale zupe prezentowalam poprzednio. Dzis danie makaronowe z dodatkiem prostych, ale pysznych klopsikow. Zapraszam :-) Tagliatelle z klopsikami i sosem pieczarkowym skladniki: makaron tagliatelle (porcja dla 4 osob) 300g mielonego miesa 1 srednia cebulka 1 zoltko peczek koperku sol, pieprz ziolowy olej do smazenia sos pieczarkowy

Przysmaki Karolki
Carbonara 218

Pyszny śmietankowo-serowy sos podany z makaronem tagliatelle i chrupiącymi paseczkami boczku. Składniki : 400 g makaronu tagliatelle 250 ml śmietany kremówki 2 żółtka 1/2 szklanki tartego parmezanu ( trochę odłożyć do posypania makaronu) 300 g wędzonego boczku W dużym garnku zagotować wodę z łyżeczką soli, wrzucić makaron.  Boczek pokroić w podłużne paski i podsmażyć na rozgrzanej patelni. Gdy makaron będzie

Zabawa smakiem
Makaron z sosem z brokułu i zielonego groszku 131

wyłożeniem na makaron. Do sosu z brokułu i zielonego groszku podałam mój ulubiony makaron Bavette, ale w tym daniu świetnie sprawdzą się inne makarony, takie jak orecchiette, świederki, kokardki, tagliatelle, pappardelle. Jeśli szukacie innych przepisów na dania z makaronem zapraszam tutaj . Polecam również mój ulubiony przepis na “ Makaron z awokado “. The post Makaron z sosem z brokułu

Moja Delicja
Makaron z kurczakiem i pesto z rukoli 276

Składniki: 500 g piersi kurczaka 400 g makaronu tagliatelle 16 szt. suszonych pomidorów 4 ząbki czosnku 1 łyżka suszonego oregano 2 garście liści szpinaku baby sól,pieprz olej do smażenia Pesto: 3 garście listków rukoli 270 g sera feta 4 łyżki orzechów włoskich 8 łyżek oliwy z oliwek sok z 1 limonki 1,5 łyżki miodu orzechy włoskie do podania

Qchnia po prostu
Makaron z sosem grzybowym ze świeżych grzybów 194

Makaron z sosem grzybowym ze świeżych grzybów to szybki w przygotowaniu i prosty obiad. W daniu tym sprawdzi się większość rodzajów makaronów. Ja polecam tagliatelle (u mnie w wersji razowej) lub pappardelle. Danie jest bezmięsne, ale dość syte. Sos grzybowy przygotowałam ze świeżych podgrzybków. Polecam również pyszne “ Pappardelle w sosie pieczarkowym z pomidorkami ” lub “ Makaron z pieczarkami

Moja Delicja
Tagliatelle z ragu bolońskim 98

mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1/2 szklanki wytrawnego białego wina 3 łyżki oliwy z oliwek LaSelva 1 słoiczek ragu di verdure a cubetti LaSelva 250 g makaronu tagliatelle LaSelva sól, pieprz Dużą patelnię z grubym dnem rozgrzewamy razem z oliwą i przesmażamy na niej warzywa: cebulę  i paprykę pokrojoną w kosteczkę, starty czosnek i marchewkę.  Do podsmażonych warzyw

MamaOskarka
Tagliatelle z pesto miętowym, orzechami włoskimi i parmigiano reggiano 171

Sycylii, autorzy czerwonego pesto z suszonymi pomidorami, pewnie daliby ostro po łapach i mi, i Wam… Ale i tak zrobimy to po swojemu. Składniki: makaron tagliatelle 1 pęczek mięty (albo mała doniczka) 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka miodu 100 g sera parmigiano reggiano 1/2 szklanki oliwy z oliwek garść orzechów włoskich pestki dyni i nasiona słonecznika świeżo mielony

GRUBY WAŁEK
Makaron z krewetkami i pomidorkami 143

przepis i lista zakupów poniżej… Składniki 250g krewetek średniej wielkości (możecie kupić te mrożone) 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 250g pomidorków koktajlowych natka pietruszki sól pieprz makaron tagliatelle Makaron z krewetkami i pomidorkami – przepis Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Na patelni roztapiamy masło i dorzucamy drobno posiekany i roztarty z solą czosnek . Jak tylko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami 163

Składniki: 500 g makaronu tagliatelle 350 g filetu z łososia (ze skórą) 200 g świeżego szpinaku baby 15 pomidorów suszonych 4 ząbki czosnku 330 ml śmietanki 30% 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny pieprz ziołowy sól olej do smażenia Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente. Filet łososia myjemy w zimnej wodzie a następnie dokładnie suszymy. Oprószamy solą

Qchnia po prostu
Makaron z pieczonym łososiem 91

atrakcyjniej i bardziej ekskluzywnie. Myślę, że taka kremowa, bogata w smaku wersja makaronu zadowoli podniebienia nawet najbardziej wrażliwych wielbicieli dobrego smaku. Składniki (4 porcje): Makaron: 250 g czarnego makaronu tagliatelle (u mnie barwiony sepią, który doskonale komponuje się z rybami i owocami morza) 1 (ok. 300 g) młoda cukinia 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju 3 łyżki

Fitsweet.me
Makaron tagliatelle z podsmażoną brukselką, marchewką i masłem czosnkowym 145

brukselki 500 g marchewki około 8 łyżek oliwy cukier sól pieprz 1 płaska łyżeczka oregano 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich 50 g masła 4 duże ząbki czosnku 170g makaronu tagliatelle  Wykonanie: Przygotowujemy brukselkę. Myjemy ją i obieramy z brzydkich liści. Brukselkę zalewamy wrzątkiem. Dodajemy czubatą łyżeczkę soli i czubatą łyżeczkę cukru. Brukselkę gotujemy do miękkości, czyli od momentu zagotowania

Smak mojego domu
Makaron z podsmażaną brukselką i czosnkiem 152

podany z podsmażoną brukselką, doprawioną czosnkiem. Prosto, ale bardzo aromatycznie. Składniki: 800 g brukselki sól cukier 8 łyżek oliwy pieprz 50 g masła 6 dużych ząbków czosnku 200g makaronu tagliatelle (polecam makaron Malma ) Wykonanie: Brukselkę myjemy i obieramy z brzydkich liści. Brukselkę zalewamy wrzątkiem. Dodajemy czubatą łyżeczkę soli i czubatą łyżeczkę cukru. Od momentu zagotowania się wody, brukselkę gotujemy

Smak mojego domu
tagliatelle z grzybami leśnymi 170

łyżki pecorino romano (można zastąpić parmezanem) - 2 żółtka - pęczek natki pietruszki - łyżka masła - łyżka oliwy - sól i pieprz do smaku - łyżka soku z cytryny - 8-10 gniazd makaronu tagliatelle Makaron gotuję al'dente w dużej ilości osolonej wody z odrobiną oliwy. Cebulę i czosnek siekam. Na patelni rozgrzewam łyżkę masła i oliwy. Na rozgrzany tłuszcz wrzucam cebulę i czosnek. Smażę

Cook&Love
Makaron z pieczonym łososiem 136

atrakcyjniej i bardziej ekskluzywnie. Myślę, że taka kremowa, bogata w smaku wersja makaronu zadowoli podniebienia nawet najbardziej wrażliwych wielbicieli dobrego smaku. Składniki (4 porcje): Makaron: 250 g czarnego makaronu tagliatelle (u mnie barwiony sepią, który doskonale komponuje się z rybami i owocami morza) 1 (ok. 300 g) młoda cukinia 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju 3 łyżki

Fitsweet.me

Proponowane wyszukiwania