Składniki: 500 g piersi kurczaka 400 g makaronu tagliatelle 16 szt. suszonych pomidorów 4 ząbki czosnku 1 łyżka suszonego oregano 2 garście liści szpinaku baby sól,pieprz olej do smażenia Pesto: 3 garście listków rukoli 270 g sera feta 4 łyżki orzechów włoskich 8 łyżek oliwy z oliwek sok z 1 limonki 1,5 łyżki miodu orzechy włoskie do podania
Qchnia po prostuMakaron z sosem grzybowym ze świeżych grzybów to szybki w przygotowaniu i prosty obiad. W daniu tym sprawdzi się większość rodzajów makaronów. Ja polecam tagliatelle (u mnie w wersji razowej) lub pappardelle. Danie jest bezmięsne, ale dość syte. Sos grzybowy przygotowałam ze świeżych podgrzybków. Polecam również pyszne “ Pappardelle w sosie pieczarkowym z pomidorkami ” lub “ Makaron z pieczarkami
Moja Delicjamielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1/2 szklanki wytrawnego białego wina 3 łyżki oliwy z oliwek LaSelva 1 słoiczek ragu di verdure a cubetti LaSelva 250 g makaronu tagliatelle LaSelva sól, pieprz Dużą patelnię z grubym dnem rozgrzewamy razem z oliwą i przesmażamy na niej warzywa: cebulę i paprykę pokrojoną w kosteczkę, starty czosnek i marchewkę. Do podsmażonych warzyw
MamaOskarkaSycylii, autorzy czerwonego pesto z suszonymi pomidorami, pewnie daliby ostro po łapach i mi, i Wam… Ale i tak zrobimy to po swojemu. Składniki: makaron tagliatelle 1 pęczek mięty (albo mała doniczka) 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka miodu 100 g sera parmigiano reggiano 1/2 szklanki oliwy z oliwek garść orzechów włoskich pestki dyni i nasiona słonecznika świeżo mielony
GRUBY WAŁEKprzepis i lista zakupów poniżej… Składniki 250g krewetek średniej wielkości (możecie kupić te mrożone) 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 250g pomidorków koktajlowych natka pietruszki sól pieprz makaron tagliatelle Makaron z krewetkami i pomidorkami – przepis Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Na patelni roztapiamy masło i dorzucamy drobno posiekany i roztarty z solą czosnek . Jak tylko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 500 g makaronu tagliatelle 350 g filetu z łososia (ze skórą) 200 g świeżego szpinaku baby 15 pomidorów suszonych 4 ząbki czosnku 330 ml śmietanki 30% 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny pieprz ziołowy sól olej do smażenia Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente. Filet łososia myjemy w zimnej wodzie a następnie dokładnie suszymy. Oprószamy solą
Qchnia po prostuatrakcyjniej i bardziej ekskluzywnie. Myślę, że taka kremowa, bogata w smaku wersja makaronu zadowoli podniebienia nawet najbardziej wrażliwych wielbicieli dobrego smaku. Składniki (4 porcje): Makaron: 250 g czarnego makaronu tagliatelle (u mnie barwiony sepią, który doskonale komponuje się z rybami i owocami morza) 1 (ok. 300 g) młoda cukinia 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju 3 łyżki
Fitsweet.mebrukselki 500 g marchewki około 8 łyżek oliwy cukier sól pieprz 1 płaska łyżeczka oregano 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich 50 g masła 4 duże ząbki czosnku 170g makaronu tagliatelle Wykonanie: Przygotowujemy brukselkę. Myjemy ją i obieramy z brzydkich liści. Brukselkę zalewamy wrzątkiem. Dodajemy czubatą łyżeczkę soli i czubatą łyżeczkę cukru. Brukselkę gotujemy do miękkości, czyli od momentu zagotowania
Smak mojego domupodany z podsmażoną brukselką, doprawioną czosnkiem. Prosto, ale bardzo aromatycznie. Składniki: 800 g brukselki sól cukier 8 łyżek oliwy pieprz 50 g masła 6 dużych ząbków czosnku 200g makaronu tagliatelle (polecam makaron Malma ) Wykonanie: Brukselkę myjemy i obieramy z brzydkich liści. Brukselkę zalewamy wrzątkiem. Dodajemy czubatą łyżeczkę soli i czubatą łyżeczkę cukru. Od momentu zagotowania się wody, brukselkę gotujemy
Smak mojego domułyżki pecorino romano (można zastąpić parmezanem) - 2 żółtka - pęczek natki pietruszki - łyżka masła - łyżka oliwy - sól i pieprz do smaku - łyżka soku z cytryny - 8-10 gniazd makaronu tagliatelle Makaron gotuję al'dente w dużej ilości osolonej wody z odrobiną oliwy. Cebulę i czosnek siekam. Na patelni rozgrzewam łyżkę masła i oliwy. Na rozgrzany tłuszcz wrzucam cebulę i czosnek. Smażę
Cook&Loveatrakcyjniej i bardziej ekskluzywnie. Myślę, że taka kremowa, bogata w smaku wersja makaronu zadowoli podniebienia nawet najbardziej wrażliwych wielbicieli dobrego smaku. Składniki (4 porcje): Makaron: 250 g czarnego makaronu tagliatelle (u mnie barwiony sepią, który doskonale komponuje się z rybami i owocami morza) 1 (ok. 300 g) młoda cukinia 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju 3 łyżki
Fitsweet.mecebula 1 ząbek czosnku 100 g szynki parmeńskiej pesto z bobu → przepis 100 ml śmietany 30% 100 ml wody sól, pieprz pęczek natki pietruszki garść orzechów nerkowca makaron tagliatelle pełnoziarnisty 2 łyżki oleju Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej i podsmażamy do zeszklenia. Szynkę parmeńską kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy
Kuchnia MagdaLenysię stać przy garach i nie ma innego usprawiedliwienia. Mam dla Was przeprosinowy makaron z kurkami. Klasyk, ale wiem, że bardzo klasyki lubicie :) Składniki: - 1/2 opakowania makaronu tagliatelle MALMA - pojedynczy filet z kurczaka - 250 g kurek - mała cebula - 3 ząbki czosnku - małe opakowanie śmietanki 30% - pęczek natki pietruszki - sól morska, pieprz do smaku - masło Makaron gotujemy al'dente
Cook&Loveskładniki: ok. 400 g makaronu tagliatelle 300 ml mleka 4 łyżki świeżych płatków nagietka 2 marchewki 1 cebula 1 liść laurowy 1 i 1/2 łyżki mąki ok. 2/3 szkl startego żółtego sera 80 g masła sól, pieprz wykonanie: Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Marchewki oraz cebulę obieramy i myjemy. Marchewki kroimy na mniejsze kawałki, cebulę w ćwiartki. Do rondelka
Domowy Smak Jedzeniawypasie u mnie tygrysie i koktajlowe) gałązka pomidorków koktajlowych 10 dużych czrnych oliwek 5 ząbków czosnku 90 g pesto z bazylii (ja kupiłam gotowe, świeże) opakowanie makaronu tagliatelle 2 łyżki oleju do smażenia zioła prowansalskie, papryka ostra Wykonanie: Krewetki jeśli są mrożone opłukujemy wodą i zostawiamy na 10 min na sitku. Następnie suszymy recznikiem papierowym. Na patelni rozgrzewamy mocno olej
Mama z miasta